Lärare NIU Bandy

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Hälsinglands Utbildningsförbund är ett kommunalförbund som bildats av Bollnäs, Nordanstig och Söderhamns kommuner med uppdrag att möta studerandes efterfrågan på utbildning med bredd och kvalitet.

Förbundets arbete ska kännetecknas av att vara en motor för tillväxt, mäklare av utbildning och mötesplats för utveckling. Vi driver gymnasie- och vuxenutbildningar för kommunernas invånare, samt ger möjlighet till yrkeshögskola och distansstudier på högskola och universitet.Vi erbjuder också uppdragsutbildningar till företag och organisationer samt möjligheter för forskning och utveckling.

Arbetsuppgifter

Hälsinglands Utbildningsförbund söker lärare till bandygymnasiet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs, som är Nationell Idrottsutbildning (NIU) godkänd av Skolverket och Svenska Bandyförbundet. Hälsinglands Utbildningsförbund erbjuder NIU i bandy, konståkning, friidrott och bordtennis, samt Riksidrottsgymnasium (RIG) i parafriidrott och bordtennis. Dessutom har vi lokala idrottsprofiler i andra idrotter i samverkan med våra lokala idrottsföreningar.

Tjänsten är på halvtid (50%), och innebär framför allt att planera, genomföra och utvärdera undervisning i ämnet Specialidrott för våra bandyelever. Därutöver ingår övriga arbetsuppgifter som tillhör läraryrket, som dokumentation av elevers studieresultat och eventuellt mentorskap. Som lärare vid NIU kommer du att ansvara för helheten för våra bandyelever, såsom idrott, skola, boende och mående. Kontakt med vårdnadshavare ingår därför också som en naturlig del, liksom kontakter med Bollnäs Bandy eftersom utbildningen planeras och genomförs i nära samverkan med föreningen.

Som lärare vid NIU Bandy har du också nära samarbete med våra andra NIU/RIG- och profilidrottslärare, och ni kommer tillsammans med skolledningen att ansvara för och genomföra ett systematiskt kvalitets- och utvecklingsarbete av vårt idrottsgymnasium.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, framför allt pedagogisk kompetens. Meriterande är därför pedagogisk utbildning, likaså är lärarlegitimation ett krav för tillsvidareanställning som lärare. Meriterande är även dokumenterad ledarerfarenhet inom bandyn, vi ser gärna att du har genomgått Svenska Bandyförbundets elittränarutbildning och har erfarenhet av tränaruppdrag med elitinriktning. Om du saknar relevanta utbildningar vill vi att du planerar för att kunna genomföra de utbildningar som kan komma att krävas för yrket.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2024-08-12

Ansökan

Referensnummer:   A1286193

Gör ansökan

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!