jobb just nu!

Socialsekreterare, Ungdomsenheten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Sandvikens kommun har en funktionsindelad organisation som utgörs av sju enheter. Inom förvaltningens ansvarsområde finns barn- och ungdomsvård, stödboende för ensamkommande barn, missbruks- och beroendevård, ekonomiskt bistånd och familjerätt samt handläggning av alkoholtillstånd och strategiskt arbete inom områdena folkhälsa och trygghet, ANDT och barn- och ungdomars delaktighet. Förvaltningen har en väl utbyggd öppenvård för barn, unga och deras familjer samt för vuxna.
Förvaltningens uppdrag är att bidra till positiva förändringar för människor i utsatta situationer. Förvaltningens 150 medarbetare ger råd, stöd och insatser till människor i alla åldrar såsom omsorg och service, upplysningar, råd och stöd samt skydd till barn och unga och deras familjer, familjerättsliga frågor, vård och behandling till personer med missbruks- och beroendeproblematik, ekonomisk hjälp samt annat bistånd enligt socialtjänstlagen.

Ungdomsenheten vänder sig till ungdomar i åldern 13-19 år och deras familjer samt har ansvar för myndighetsutövningen gällande ensamkommande barn. Enheten utreder, bedömer och följer upp insatser samt ansvarar för uppföljningen av dessa. Personalgruppen består av en enhetschef, tio socialsekreterare, två gruppledare samt administrativ personal. Verksamheten är samlokaliserad med barn- och familjeenheten och familjerättsenheten vilket främjar samverkan. Inom enheten finns även ett hvb-hem för ungdomar.

PERSONALFÖRMÅNER
Sandvikens kommun erbjuder ett flertal personalförmåner. Inom många av våra yrkeskategorier erbjuds semesterväxling och årsarbetstid. Du kan även utöva friskvård till förmånligt pris och delta i hälsofrämjande aktiviteter som gör att vi mår bra till kropp och själ. Pulsen är vår personal- och fritidsförening som vi är mycket stolta över, som erbjuder många aktiviteter och är dessutom utsedd till en av Sveriges bästa personalföreningar.

Arbetsuppgifter

Socialsekreterarnas arbetsuppgifter är att utifrån SoL och LVU utreda och bedöma behovet av insatser från socialtjänstens sida, samt även föreslå utformningen av dessa. Till din hjälp har du de ovan nämnda resurserna plus vårt familjecenter med ett femtontal medarbetare. Vi arbetar även nära ihop med förvaltningens barn- och familjeenhet.

Vi på Ungdomsenheten har utökat bemanningen inklusive administrativt stöd, vilket ger bättre möjligheter för våra socialsekreterare att fokusera på det sociala arbetet och mötet med individen. Under våren 2019 har vi tillsammans med barn- och familjeenheten börjat arbeta med en gemensam mottagningsfunktion.

Vi har tillgång till både intern och extern handledning och fortbildning erbjuds samtliga anställda. Inom förvaltningen har vi ett omfattande introduktionsprogram samt reflektionsgrupp som extra stöd för våra nyanställda.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom och har erfarenhet av arbete med utrednings- och handläggningsarbete av och med barn/ungdomar samt deras familjer. Du är trygg i dig själv och är beredd att ta dig an den utmaning det innebär att arbeta med ungdomar i utsatta positioner. Vi förutsätter att du är en empatisk person och att du vill arbeta målmedvetet för att både du själv och dina kollegor ska trivas och ha det bra tillsammans på jobbet.

Arbetet hos oss förutsätter och erbjuder flexibilitet. Vi tror att det är bra om du har en god förmåga till struktur och fokus, detta då det ligger i jobbets natur att saker då och då inträffar som sätter medarbetarnas stressnivå och tålamod på prov. För att kunna arbeta hos oss ska du även ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Körkort är ett krav.

Om du känner att den beskrivningen stämmer på dig är du varmt välkommen in med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   70-19

Gör ansökan

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.