jobb just nu!

Skolsköterska till Djurgårdsskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Djurgårdsskolan ligger på bekvämt promenadavstånd från Eskilstuna centrum. Skolan är vackert belägen intill Djurgårdens parkområde och Odlarskogen där det finns strövområden och motionsspår. På Djurgårdsskolan arbetar vi med barnen från förskoleklass till och med årskurs 9. Här finns grundsärskolan Pilen och Gamla Stadens Musikklasser med elever från hela Eskilstuna kommun. På skolan arbetar och utvecklas 110 vuxna och 930 elever.

Djurgårdsskolan har ett högt elevsöktryck och tillsammans med vår kompetenta och engagerade personal ges stora möjligheter till personlig utveckling. Skolan ligger långt fram i den pedagogiska utvecklingen och nyligen har Djurgårdsskolan fått europeiska kvalitetsutmärkelser för bland annat undervisningen i moderna språk. Skolan ger goda möjligheter till samarbete både inom och utanför skolan och vi har idag ett nära samarbete med högskolan, bland annat är vi en övningsskola för lärarstudenter och är måna om att hålla oss uppdaterade med aktuell forskning. Välkommen till en spännande arbetsplats!

Läs gärna mer om oss på eskilstuna.se/djurgardsskolan

Arbetsuppgifter

Vill du som skolsköterska kunna följa dina elever under en lång tid? Vill du ingå i ett stort elevhälsoteam? Läs mer om vår lediga tjänst nedan!

Din roll som skolsköterska innebär att vara en viktig del av elevhälsoarbetet på skolan. Du kommer att arbeta i ett team som hos oss består av två skolsköterskor, två kuratorer samt en skolpsykolog på deltid. Vi ser det som en stor fördel att ha ett stort elevhälsoteam som möjliggör samarbete med alla kompetenser, och vi har ett välutvecklat elevhälsoarbete med bra strukturer. Här på Djurgårdsskolan har du möjligheten att följa våra elever under hela deras grundskoletid.

I din tjänst arbetar du med hälsobesök, hälsosamtal, vaccinationer och öppen mottagning. Du är tillgänglig för och samarbetar med elevhälsoteam, lärare, pedagoger och vårdnadshavare. Utöver det ansvarar du för att vara en trygg vuxen på skolan som finns där för våra elever.

Förebyggande arbete ingår också i skolsköterskans roll. Hos oss kommer du till exempel att tillsammans med kurator vara delaktig i skolans uppstartsvecka, med syfte att bygga goda sociala relationer i klasserna.

Du ingår även i samarbete med den centrala skolsköterskegruppen med andra skolsköterskor där ni arbetar för att bidra till utvecklingen av skolhälsoområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med någon specialistutbildning som hälso- och sjukvård för barn och ungdom, öppen hälso- och sjukvård, skolsköterska eller distriktsköterska. Du har goda kunskaper i svenska språket och grundläggande IT-kunskaper. IT-kunskaperna handlar främst om dokumentations- och journalföringsvana.

Meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet av arbete som skolsköterska, arbete mot barn och ungdomar eller elevhälsoarbete. Har du arbetat med förebyggande hälsoarbete av något slag ser vi också som meriterande. I din roll är kunskaper och förståelse för jämställdhet viktigt och därför ser vi att du kan ge en jämställd service gentemot våra elever.

Dina personliga egenskaper är viktiga och för att lyckas i rollen som skolsköterska vill vi att du har en god förmåga att skapa kontakter och inge förtroende hos såväl elever, vårdnadshavare som kollegor. Vi vill också att du har en förmåga att se helheten kring elevhälsoarbetet och kan vara flexibel i ditt förhållningssätt med en god förmåga att lyssna på andra. Du måste trivas både med att arbeta självständigt och tillsammans med andra. Det är också viktigt att du är tydlig, trygg i dig själv och har ett mod att våga lyfta saker i olika sammanhang.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde höstterminen 2019 enligt överenskommelse.

Intervjuer är planerade under vecka 33.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5372

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.