Är du en erfaren VA-tekniker? Då söker vi dig!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential!
Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter. Vi strävar emot att vara en effektiv, hållbar och trygg kommun för våra kommuninvånare och medarbetare.
Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar! Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Kommunstyrelseförvaltningens uppdrag är att leda, styra, följa upp och ge ett effektivt stöd till alla nämnder och verksamheter och här ingår övergripande stödfunktioner inom ekonomi, personal och administration.
Inom kommunstyrelseförvaltningen ingår också teknik- och serviceavdelningen, avdelningen för näringsliv, integration och arbetsliv samt vår kultur- och fritidsavdelning. Vi har för närvarande ca 100 medarbetare i kommunstyrelseförvaltningen och kommunen i stort har ca 650 tillsvidareanställda.

VA-verksamheten i Lekeberg är placerad inom Teknik och service och tillhör Kommunstyrelseförvaltningen.
Inom Teknik och service har vi en liten men ambitiös organisation med korta beslutsvägar och samarbeten över enhetsgränser mot gemensamma mål. I det dagliga uppdraget samarbetar vi mycket genom avtal med Örebro och Laxå kommuner samt lokala entreprenörer.

Arbetsuppgifter

Det här är tjänsten för dig som vill ha ett omväxlande och självständigt arbete i utomhusmiljö där du får stort utrymme att själv påverka hur din arbetsdag ska se ut!
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet inom VA-branschen och vill arbeta brett och varierat med kvalificerade arbetsuppgifter som du själv är med och prioriterar och planerar.

Du kommer tillsammans med dina kollegor dels arbeta med att utöka kapaciteten i VA-systemet där behov finns samt att underhålla den befintliga infrastrukturen. Vi både förnyar och reparerar befintliga VA-ledningar och tjänsten ger varierande arbetsdagar innehållande installation, drift, underhållsarbete, felsökning, reparation, etc.

Huvudsakliga arbetsuppgifter inom tjänsten:
• Ledningsnätsarbeten både som beställare och utförare: läcksökning och avloppsstopp, ventilbyten, servisanslutningar, filmning
• Drifttekniker på reningsverk och pumpstationer samt vattentorn, larm och planerad tillsyn, underhållsåtgärder
• Vattenmätarinstallationer och - byten
• Administration: fakturor, sakkunnig i nya projekt, mail med frågor, informationsbrev och kontakt med medborgare, underhållsplaner
• Dokumentation på ett tydligt och uppföljningsbart sätt av driftstörningar, avvikelser samt enklare skriftliga beställningar

Du planerar din arbetsdag och dina arbetsuppgifter till stor del själv och kan prioritera vid tillfälliga arbetstoppar. Vi arbetar med medborgaren i fokus och är mån om en god service och ett gott bemötande. Du är kvalitets- och kostnadsmedveten och bidrar till att hitta den bästa balansen mellan de två. Vi vill leverera den bästa kvaliteten vi kan inom de ekonomiska ramar vi har.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• minst avslutad gymnasieutbildning och gärna en KY-utbildning inom miljöteknik, drifttekniker eller likvärdigt
• flerårig erfarenhet inom VA-branschen
• kunskap och kompetens att förstå och följa skriftliga instruktioner samt kunskap att uppdatera desamma på ett pedagogiskt sätt
• van att använda digitala verktyg i ditt dagliga arbete
• B-körkort

Meriterande är om du har:
• kunskap i Microsoft 365 med Teams, word, Outlook-mail och kalender mm.
• kunskap i VA-banken, vilket är en fördel för att snabbt komma in i arbetet.
• vana av och förmåga att uttrycka dig tydligt och korrekt i skrift i ditt interna och externa bemötande
• insyn i det kommunala VA-uppdraget genom tidigare arbete inom eller nära offentlig förvaltning
• Körkort behörighet BE samt C
• Förarbevis på lastmaskin

För att lyckas i den här rollen är du en person som genomför ditt arbete självständigt med en förmåga att prioritera och vara flexibel när behov uppstår. Vi tror att du är stabil och trygg i dig själv med förmågan att behålla lugnet i stressiga situationer. Du uppskattar att samarbeta med andra och har alltid ett professionellt och serviceinriktad bemötande i ditt arbete. Frihetsgraden i uppdraget kombinerat med det stora egna ansvaret ställer krav på att du kan arbeta mot ett mål, avslutar det du tar dig an och strukturerar din arbetsplats och dina arbetsuppgifter samt dokumenterar arbetsuppgifter och resultat.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1205978

Gör ansökan

Övrigt

Lekebergs kommun består bl.a. av centralorten Fjugesta och tätorterna Mullhyttan och Hidinge/Lanna. Med korta avstånd, goda kommunikationer och kommunens strategiska placering är det enkelt att ta del av både landsbygd och stad. Här finns attraktivt boende, ett rikt kultur- och fritidsliv och ett bra företagsklimat.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden, vänta därför inte med din ansökan!
Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.
Vissa tjänster är säkerhetsklassade, därför kan även en säkerhetsskyddsintervju komma att bli aktuell i rekryteringsprocessen.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.