Kris- och säkerhetssamordnare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med att utveckla vår verksamhet?

Välkommen till Åstorp Söderåsstaden där människor och företag möts och växer.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 15 800 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och utveckla säkerhetsarbetet i Åstorps kommun? Vi söker en kris- och säkerhetssamordnare som får stora möjligheter att vara med och påverka, utveckla och forma morgondagens säkerhetsarbete i kommunen.

Du kommer att ha en i strategisk roll som kris- och säkerhetssamordnare med ansvar för kommunens övergripande kris-, beredskaps- och säkerhetsarbete.

Din roll blir att driva och samordna kommunens säkerhetsfrågor och ge stöd till kommunens förvaltningar i deras förebyggande säkerhetsarbete. På övergripande nivå tar du fram planer och riktlinjer samt utvecklar metoder för att stärka det långsiktiga kris- och säkerhetsarbetet.

I uppdraget ingår bland annat att:
- analysera och planera för extraordinära händelser, uppdatera styrande dokument, samt utbilda, öva och utvärderakommunens krisorganisation
- planera, utveckla och samordna kommunens risk- och sårbarhetsanalys och med utgångspunkt i den följa uppkommunens verksamheter
- svara för kommunens inre säkerhetsarbete och verka för ett stärkt och utvecklat säkerhetsmedvetande i kommunensverksamheter
Som säkerhetskyddschef ansvarar du för att kontrollera att verksamheten bedrivs i enlighet med säkerhetsskyddslagen och säkerhetsskyddsförordningen och rapportera direkt till kommunchefen i dessa frågor.
Du ska även:
•Samordna och leda arbetet med kommunövergripande säkerhetsskyddsanalys
•Ansvara för att säkerhetsskyddsavtal upprättas
•Anmäla säkerhetshotande händelser och verksamhet till tillsynsmyndigheten

Kvalifikationer

- Vi söker dig som har relevant akademisk examen. Erfarenhet av kommunalt trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete är meriterande, men inte ett krav.
- Du behöver behärska det svenska språket mycket väl, både i tal och skrift
- B-körkort är ett krav liksom datorvana.
Som person är du:
- självständig och strukturerad och levererar på utsatt tid
- en tydlig kommunikatör och kan uttrycka dig tydligt och pedagogiskt i såväl tal som skrift

Du har också:
- förmåga att driva frågor framåt både självständigt och i samverkan med andra
- god analytisk och strategisk förmåga och är flexibel och initiativrik
- vana att självständigt planera och slutföra dina arbetsuppgifter
- förmåga att hantera stressig situationer och flera olika arbetsuppgifter på en gång

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din sociala förmåga. Tjänsten kräver att du är svensk medborgare och har B-körkort. Vid erbjudande om anställning kommer en säkerhetsprövning att göras.

Erfarenhet krävs.

Tidigare arbete med säkerhets- eller informationssäkerhetsfrågor är meriterande. Du bör även ha mycket god kännedom om hur en politisk organisation fungerar.

Tjänsten kommer att placeras i Räddningstjänsten under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas.

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1001836

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Förmåner

Friskvårdsbidrag, samt aktiviteter i personalklubb och konstförening.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Kvällstjänstgöring kan förekomma

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.