jobb just nu!

Vikariearnde socialsekreterare till ekonomiskt bistånd

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med att utveckla vår verksamhet?

Välkommen till Åstorp Söderåsstaden där människor och företag möts och växer.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 16 000 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

Arbetsuppgifter

Vi söker vikarie till vårt team inom ekonomiskt bistånd. Arbetet är primärt som mottagningssekreterare i vårt mottagningsteam för ekonomiskt bistånd. Arbete hos oss innebär ett kvalificerat utredningsarbete som präglas av bra bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet.

Dina arbetsuppgifter kommer primärt att vara att ta emot och behandla ansökningar av ekonomiskt bistånd samt att erbjuda råd, stöd och vägledning till medborgare i ekonomisk utsatthet. Kvinnofridsarbete ingår i tjänsten. Att bedöma och utreda rätten till bistånd enligt Socialtjänstlagen. Det är ett spännande arbete med mycket omväxling och olika uppdrag som ger en stor variation på arbetsuppgifterna varje dag.

Du får möjlighet att utföra ett gott socialt arbete i mötet med klienter samt möjligheter att engagera dig i olika uppdrag som främjar såväl verksamhetens som din egen utveckling. Arbetet innebär mycket samarbete både internt och externt.

Vi söker dig som med humor, engagemang och mod kan jobba flexibelt och självständigt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av handläggning av ekonomiskt bistånd. Om du har erfarenhet av samarbete med externa aktörer såsom Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och region Skåne är det meriterande.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Erfarenhet av Procapita och grundutbildning i MI, FREDA och PATRIARK är meriterande.

Du behöver kunna sätta dig in i klienters situation och möta dem på ett respektfullt sätt. Vidare har du god organisatorisk och administrativt förmåga. Vi vill att du arbetar utifrån en helhetssyn och är motiverad i ditt arbetssätt.

Som person ser vi gärna att du är nyfiken och har stort engagemang för ditt uppdrag. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och ett intresse för att arbeta med ekonomiskt bistånd och med människor i en föränderlig situation.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga då du kommer att arbeta i team.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2020-11-02

Föräldraledighetsvikariat med möjlighet till förlängning. Tillträde den 2 november eller enligt överenskommelse.
100%
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A973589

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Förmåner

Friskvårdsbidrag, samt aktiviteter i personalklubb och konstförening.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.