jobb just nu!

Assistent sökes till aktiv manlig brukare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Borlänge kommun arbetar aktivt för att ge alla människor trygghet, delaktighet och inflytande. Vi arbetar utifrån ett hälsofrämjande förhållningssätt.

Borlänge kommuns gemensamma värdegrund är en ständig ledstjärna i vårt dagliga arbete och med särskild tydlighet i detta uppdrag:

• Jag finns här för Borlängebon
• Jag gillar utmaningar
• Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som vill bli en del av vårt team hos en mycket aktiv manlig brukare. Brukaren har en nära kontakt med sin familj som är en stor del av hans vardag.

Att arbeta som assistent innebär att du är en förlängd arm till brukare med funktionsvariation. Arbetet innebär att stötta brukaren i dennes vardag och i samråd med kollegor, chef och övriga aktörer skapa en tydlig struktur för en så meningsfull och god tillvaro som möjligt. Syftet är att brukaren får god livskvalitet och möjlighet att utföra olika sysslor och aktiviteter.

Arbetsuppgifterna är varierande utifrån brukarens behov, det kan vara t ex på- och avklädning, hygien eller att stötta vid vardagssysslor så som städning, matlagning, aktiviteter och inköp. Våra assistenter arbetar utifrån ett professionellt förhållningssätt vilket innebär att man är personlig men inte privat på jobbet.

Arbetstiderna är schemalagda dygn med sovande jour och helgtjänstgöring. Tiderna varierar utifrån verksamhetens behov, detta gör att du behöver vara flexibel. Arbetet utgår från brukarens hem.

Kvalifikationer

Vi söker dig som brinner för att hjälpa människor och ett gott bemötande kommer naturligt för dig. Du bör ha en god förmåga att läsa av människor och situationer, vara flexibel och bra på att samarbeta. Du måste ha en god fysik då brukaren har en aktiv livsstil som innefattar mycket träning. Då det kan uppstå situationer med utmanande beteende måste du vara psykiskt stabil.

Utifrån denna specifika brukares livssituation är det meriterande om du har demensutbildning, självskyddsutbildning, utbildning i lågaffektivt bemötande och/eller KY-utbildning med inriktning mot psykiatri eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet inom dessa områden är också meriterande.

Brukaren har egen bil och ett aktivt liv, B-körkort är därför ett krav. Kommunikation sker på engelska, därav är mycket god muntlig engelska ett krav. Brukaren accepterar ej rökning, du måste på grund av detta vara rökfri. Du får inte vara pälsdjursallergiker då brukaren ibland har familjens hund på besök.

Du behärskar det svenska språket på ett sådant sätt att du obehindrat kan kommunicera med kollegor och andra personer som du kommer i kontakt med i din roll som assistent.

Du kan skriftligt dokumentera det som krävs i verksamheten. Erfarenhet av social dokumentation är meriterande. God datavana är även det meriterande då många administrativa arbetsuppgifter sker digitalt.

För att vara aktuell för tjänsten är det ett krav att du har undersköterskeutbildning.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde snarast.

Ansökan

Referensnummer:   A980729

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Schema.
Schemalagda dygn med sovande jour och helgtjänstgöring.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.