jobb just nu!

Nu rekryterar vi en speciallärare till Sätoftaskolan!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till Höörs kommun!

Höör ligger mitt i Skåne, med goda tågförbindelser, 16 600 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1200 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

I Höörs kommun fokuserar vi på ledarskap och medarbetarskap. Vi strävar efter att ledarskapet ska vara tydligt, synligt och inspirerande för medarbetarna.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och kompetens. Som medarbetare är din insats viktig för att vi ska uppnå målen för verksamheten och leverera hög kvalité. Alla medarbetare ansvarar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god arbetstrivsel, genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor. Som anställd i Höörs kommun kan du förvänta dig att bli bemött av dina kollegor med ett professionellt förhållningssätt och god serviceanda. Vårt mål är att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, stolthet och lust att lära.


Arbetsuppgifter

Nu söker vi en engagerad och kunnig speciallärare till vårt elevhälsoteam. Sätoftaskolan är en F- 9 skola med särskola. Vi behöver dig som vill arbeta som speciallärare på högstadiet men som även vill bredda sig och arbeta med de yngre åldrarna. På vår skola arbetar vi med en utveckling inom elevhälsoarbetet för att på bästa sätt kunna inkludera alla elever i adekvat undervisning. Just nu pågår skolverkets satsning Samverkan för bästa skola där elevhälsan spelar en viktig roll. Hos oss arbetar du givetvis även med specialinriktade insatser mot elever kring såväl extra anpassning som särskilt stöd. I dina arbetsuppgifter ingår också administrativt arbete med åtgärdsprogram och pedagogiska kartläggningar, för att klargöra och utröna de insatser som behövs för enskilda elevers behov.

Sätoftaskolan är en integrerad skola där vi ser styrkan i elevers olikheter. Vi värnar om en pedagogik som utgår från elevernas behov på ett sätt som stärker olikheterna. Hos oss erbjuder skolan en arena för eleverna att lära sig kunskap och tolerans. Vår uppgift som pedagoger är att hjälpa eleverna att skapa en förståelse för sitt eget lärande med hjälp av olika förutsättningar och skiftande stöttor allt utifrån olika behov. Att ge alla elever möjlighet att utveckla kunskaper och färdigheter utifrån sina egna förutsättningar är en grund i vårt arbetssätt.

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare med en vidareutbildning som specialpedagog alternativt speciallärare med inriktningen läs och skrivutveckling eller språkstörning. Som person är du en drivande lagspelare med positiv grundsyn och lösningsfokuserat förhållningssätt. Du är påläst kring stödinsatser och väl förtrogen med styrdokument. Du har förmågan att skapa goda relationer och genom detta få en trygg lärandemiljö för våra elever. Vi på Sätoftaskolan sätter eleven i fokus, en syn du bör dela med oss. Vi ser gärna att du i din ansökan skriver några rader om vad du anser är det viktigaste komponenterna för att elevens lärande ska utvecklas.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2020-01-07

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   130/19

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.