jobb just nu!

Ekonomistrateg

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Är du redo för en ny utmaning? Nu söker vi dig som har erfarenhet av och intresse för ekonomistyrning och strategiskt arbete.

Luleå kommun står inför en rad utmaningar. Färre ska försörja fler, medborgarnas förväntningar och krav ökar samtidigt som vi behöver driva en samhällsutveckling som leder till ökad hållbarhet. Att få mer effekt för varje satsad skattekrona är en förutsättning för att upprätthålla och utveckla leveransen till luleborna.

Som ekonomistrateg kommer du att tillhöra kommunstaben som leds av kommundirektören. Våra fem avdelningar jobbar tvärfunktionellt för att stödja de mål och ambitioner som kommunstyrelsen har. Vi tar stora kliv för att utveckla oss som gemensam resurs för hela kommunkoncernen. Det gör vi genom att öka samverkan inom staben och verksamheterna för att bli ännu bättre på att skickliggöra dem vi finns till för.

Tjänsten är placerad inom avdelningen planering & analys som ansvarar för kommunens övergripande ekonomistyrning, verksamhetsstyrning och strategiska inköpsarbete. Vi jobbar tillsammans med våra kollegor i förvaltningar och bolag för att uppnå hållbara kommunala verksamheter för dagens och morgondagens lulebor.

Totalt arbetar ca 7500 medarbetare inom Luleå kommunkoncern med en omsättning på ca 4.7 mdr i förvaltningsorganisationen och ca 2 mdr i bolagskoncernen. Investeringsvolymen ligger på ca 1 mdr.

Arbetsuppgifter

I denna kvalificerade och stimulerande roll förväntar vi oss att du tar ett stort eget ansvar samtidigt som du har ett coachande förhållningssätt där du gärna delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter för att utveckla andra. Du rapporterar direkt till kommunens ekonomichef där du har ett särskilt ansvar för kommunens övergripande budget- respektive uppföljningsprocess. Du kommer att vara en viktig del av Luleås utveckling då god kontroll över vår ekonomi och en god ekonomistyrning är en avgörande förutsättning för att kunna uppnå politiskt fattade beslut och erbjuda en god service till våra medborgare.

Kvalifikationer

Detta söker vi:
- Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi
- Du har flera års erfarenhet av arbete med kvalificerade arbetsuppgifter inom budget- och/eller uppföljningsprocessen
- Du har erfarenhet av beredning, kvalitetssäkring av underlag och beslut
- Du har förmåga till strategiskt tänkande, är strukturerad och analytisk i ditt arbetssätt.
- Du har vana att arbeta i en politiskt styrd organisation
- Du har god kommunikativ förmåga både i tal och skrift

Ansökan

Referensnummer:   A956588

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb