Biträdande enhetschefer till Individ- och familjeomsorgen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Det är dags att våga tänka nytt och våga utmana det som har varit. Samhället utvecklas och förändras och det behöver vi också göra för att på bästa sätt kunna möta våra Borlängebors behov. Vi behöver hitta nya roller, arbetssätt och förhållningssätt där vi tillsammans med andra professioner, civilsamhälle och näringsliv skapar framtidens Socialtjänst. Vi är redo, är du?

Individ- och familjeomsorgen består av fyra enheter som tillsammans arbetar för att utveckla och förbättra våra processer med Borlängeborna i fokus. Vi söker nu två biträdande enhetschefer som tillsammans med en tredje biträdande enhetschef kommer att bilda ett helt nytt team. Ert gemensamma ansvarsområde är myndighetsutövning inriktat mot barn, unga och familjer, missbruk och kriminalitet, våld i nära relationer samt familjerättsfrågor.

Vi ser det som en självklarhet att du följer vår värdegrund, den lyder:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som biträdande enhetschef leder, utvecklar och följer du upp arbetet på enheten tillsammans med dina närmsta chefskollegor i ledningsteamet. Du är delaktig i det övergripande arbetet inom hela Individ- och familjeomsorgen och deltar på gemensamma ledningsmöten. Utifrån ett medarbetardrivet förhållningssätt involverar du varje medarbetare i verksamheten och dess utveckling. Du har personal, arbetsmiljö och verksamhetsansvar och arbetar i enlighet med rådande lagstiftning, riktlinjer och andra styrdokument. Du är delaktig i olika projekt och bidrar till en god samverkan både internt och externt för att hitta goda lösningar framåt där Borlängebornas behov alltid står i fokus. Vi är en verksamhet i ständig utveckling och vi hoppas att du vill vara med och bidra i vårt fortsatta förändringsarbete!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom, har du även relevant ledarskapsutbildning är det ett plus. Du har erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten samt god kunskap och förståelse för de evidensbaserade metoder som används i vår verksamhet. Det är meriterande om du har arbetat som chef och/eller i en arbetsledande funktion, gärna inom socialtjänsten. Du har god datavana, B-körkort och mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska, engelskkunskaper är meriterande.

Vi söker en trygg ledare som har förmåga att skapa goda förutsättningar för utveckling på både individ- och organisationsnivå. Ditt ledarskap präglas av stor tilltro till dina medarbetares kompetens samtidigt som du finns med som det självklara bollplanket. Du har inga problem att ta avgörande beslut när det krävs och du behåller ditt positiva och lugna förhållningssätt även i tuffa situationer. Du trivs i en verksamhet som befinner sig i ständig utveckling där du får stort utrymme att ta vara på din strategiska förmåga. Avslutningsvis är det viktigt att du är strukturerad och hanterar uppkomna utmaningar på ett analytiskt och lösningsfokuserat sätt.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Ewa Kjell under vecka 32, du når henne på: 0243-740 50.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A1044111

Gör ansökan

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.