jobb just nu!

Skolpsykolog

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Inom utbildningsförvaltningen erbjuder vi invånarna pedagogisk omsorg, förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning av hög kvalitet. Som anställd inom verksamheten får du möjlighet att arbeta och utvecklas i en stimulerande miljö med livslångt lärande som målsättning. Om det är en inställning som passar dig, är du välkommen att söka!

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder ett brett, spännande och omväxlande arbete i vårt utvecklingsinriktade psykologteam! Ditt övergripande uppdrag är att arbeta förebyggande och hälsofrämjande med elevernas lärmiljö och stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Du utreder elevers behov av särskilt stöd utifrån skollagen. Du kommer att vara centralt anställd inom elevhälsan i Enköpings kommun, vilket innebär samarbete med övriga skolpsykologer och andra kategorier inom Elevhälsan samt mellan skolor och med övriga yrkesgrupper inom skolan. I Enköpings kommun omfattar psykologernas ansvar när det gäller elevantal 600-800 elever, beroende av geografiska och socioekonomiska förutsättningar, vilket kan ge ett utrymme för fortbildning och utveckling. I din tjänst kommer du att arbeta på individ-, grupp- och organisationsnivå genom att delta regelbundet i elevhälsoteammöten tillsammans med övrig personal inom elevhälsoteamet. Du kommer även att vara stöd till rektor och pedagoger och skolans övriga personal utifrån din psykologiska expertis. Skolpsykologen behöver vara behjälplig i utvecklingsarbete i skolan. Psykologerna inom Elevhälsan har regelbundna möten som leds av en specialistpsykolog/PLA. Gruppen får även kontinuerlig handledning av extern psykolog.

Kvalifikationer

Du ska vara legitimerad psykolog eller PTP-psykolog. Du bör ha god förmåga till självständigt arbete och samarbete med andra yrkeskompetenser och vårdgivare. Det krävs datorvana, då journal förs digitalt i journalsystemet ProReNata. Den som erbjuds anställning skall kunna uppvisa psykologlegitimation och examensbevis för psykolog samt, enligt Lag om registerkontroll, utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Tjänsten kräver körkort och tillgång till egen bil.

Erfarenhet från arbete med barn och ungdomar inom skola är meriterande. Vi ser gärna att du som söker är intresserad av att på sikt utveckla specialistkunskap inom området. I Enköping har vi en särskild utvecklingsstege för psykologer. Som PTP-psykolog får du kontinuerlig handledning av specialistpsykolog. Vi ser gärna att du ingår i ett PTP-program.

Du är kreativ och driven som person och gillar en arbetsplats där du får ta mycket eget ansvar. Du har ett genuint intresse för människor och att skapa relationer samt har god förmåga till perspektivtagande med barnets bästa som utgångspunkt. Du är utvecklingsbenägen och intresserad av utvecklingsarbete då Elevhälsan befinner sig i ett expansivt skede.


Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-08-12

100%

Ansökan

Referensnummer:   C26701

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.