Vi söker skolläkare till elevhälsans medicinska insats i Tierps kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Tierps kommun har ett bra och nära läge mellan Uppsala och Gävle och för jobb på distans. Tierp har Stockholm, Uppsala eller Gävle inom mindre än en timmes räckhåll. Med goda och varierande boendemiljöer, havsnära natur, skog och kultur inpå knutarna, bra kärna, infrastruktur och kommunikationer, erbjuder vi dig stor livskvalitet i det lilla.
Våra värderingar betyder mycket för oss. Vi arbetar utifrån respekt, ansvar, kundfokus, mod och framtidstro. Vi tillämpar tillitsbaserad ledning och styrning för starka relationer och förtroende mellan chefer och medarbetare. Läs mer om oss på tierp.se

Arbetsuppgifter

Skolläkarens uppgift är att tillsammans med skolsköterskan arbeta förebyggande och hälsofrämjande. Arbetet sker både på individ-, grupp- och organisationsnivå för att främja varje elevs hälsa, utveckling och lärande samt för att främja elevens kunskapsinhämtning och skolgång.

Som skolläkare bistår du verksamhetschefen i medicinska frågor samt medverkar i utveckling och implementering av nya metoder utifrån aktuell forskning. Du är också skolsköterskornas medicinska stöd och rådgivare. I arbetsuppgifter ingår även att genomföra hälsoundersökningar och bidra med medicinsk expertis kring elever i behov av särskilt stöd. Det ingår också att utföra medicinska bedömningar inför eventuellt mottagande vid särskolan och vid förmodad NPF-problematik för vidare remittering till landstinget.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistutbildning inom barn- och ungdomsmedicin, barnpsykiatri, skolhälsovård eller allmänmedicin. Vi ser gärna att du har medicinsk erfarenhet av arbete med barn och ungdomar, gärna inom elevhälsa. Du är en person som är trygg och stabil i dig själv och din profession. Du kan kommunicera tydligt och anpassar ditt sätt efter den du möter. För att trivas och lyckas i rollen som skolläkare behöver du vara självgående och ansvarstagande. Det är också viktigt att du har lätt för samarbete med andra professioner. I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras.
Körkort krävs.

Anställningens omfattning

20%

Ansökan

Referensnummer:   A1071550

Gör ansökan

Övrigt

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Intervjuer sker löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.