jobb just nu!

Expert inom krisberedskap och civilt försvar

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) är en medlemsorganisation för kommuner och regioner. Vi arbetar med intressebevakning, verksamhetsutveckling och service åt medlemmarna. Vi driver kommuner och regioners frågor gentemot riksdag, regering och statliga myndigheter. SKL är också Sveriges största arbetsgivarorganisation. Vårt främsta uppdrag är att ge våra medlemmar bättre förutsättningar för lokalt och regionalt självstyre. SKL arbetar för att tillsammans med våra medlemmar utveckla och höja kvaliteten i välfärdens verksamheter. Tillsammans utvecklar vi välfärden.

Vi är en spännande och utvecklande arbetsplats för dig som är intresserad av samhällsfrågor. På SKL har du möjlighet att bidra till och påverka samhällets utveckling. Arbetet leder till många stimulerande kontakter med personer i olika positioner och med olika kompetenser inom såväl näringslivet som den offentliga sektorn. Vårt kontor finns vid Slussen i Stockholm med en fantastisk utsikt över staden.

Läs mer om SKL på www.skl.se.

Arbetsuppgifter

Som expert med fokus på krisberedskap och civilt försvar ingår du i sektionen för planering, säkerhet och miljö som är en av tre sektioner inom avdelningen för tillväxt och samhällsbyggnad. Avdelningen arbetar med frågor om tillväxt, lokal och regional utveckling, infrastruktur och trafik, bredband, miljö och energi, trygghet och säkerhet, planering och byggande samt kultur och fritid.

I rollen arbetar du med krisberedskap och civilt försvar. Klimatrelaterade risker kommer att vara ett centralt område i ditt arbete med krisberedskap. Inom dessa områden bevakar du kommunernas intressen, bidrar till verksamhetsutveckling och ger stöd till kommunerna.

SKL:s medlemmar är i fokus för ditt dagliga arbete. Din roll är att vara rådgivare, skapa mötesplatser och förmedla erfarenheter och kunskap främst till kommuner men även till regioner. Du tar även fram informationsmaterial och skrifter.

Du kommer att arbeta med påverkan av policyutveckling och lagstiftning så att kommunerna ges goda förutsättningar att arbeta med krisberedskap, civilt försvar och klimatanpassning.

I din roll kommer du att företräda SKL i utredningar och olika styr- och referensgrupper samt besvara remisser och ta fram underlag för politiska beslut. Du kommer att leda nätverksgrupper och tillsammans med medlemmar och berörda myndigheter driva utvecklingsprojekt i syfte att stödja kommunernas arbete med krisberedskap och civilt försvar. Du leder även konferenser samt företräder SKL vid egna och andra aktörers nationella konferenser och arrangemang inom ämnesområdet.

Kvalifikationer

Vi söker sig som har en relevant högskole- eller universitetsexamen. Du har flerårig erfarenhet av kommunalt arbete med krisberedskap samt god kunskap om kommunernas uppdrag angående krisberedskap och civilt försvar. Vi ser att du har kunskap om det politiska systemet och dess beslutsprocesser kommunalt. Du har erfarenhet från samverkansprocesser och att leda projekt med olika parter. Det är meriterande med erfarenhet från en ledande, samordnande eller övergripande roll samt kunskaper om kommunernas arbete med klimatanpassning.

Är det dig vi söker?

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har en analytisk förmåga och ett intresse för komplexa frågor. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv samt ser långsiktigt. Du kan göra avvägningar, prioriteringar samt visar omdöme i ditt arbete och agerande. Du tar initiativ och uppnår resultat samt har en god förmåga att skapa relationer. Som person är du lyhörd, kommunikativ och relationsskapande.

Ansökan

Referensnummer:   A901331

Gör ansökan

Övrigt

I denna rekrytering samarbetar Sveriges Kommuner och Landsting med HRM Affärsutveckling. För mer information kring tjänsten vänligen kontakta ansvarig konsult Lennart Rydén, tel: 070-355 50 56, lennart.ryden@hrmab.se alt. researcher Amanda Norstedt, tel: 070-236 36 99, amanda.norstedt@hrmab.se.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.