jobb just nu!

Studie- och Yrkesvägledare år 7-9 Sökes till Ringsjöskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsenVälkommen till Höörs kommun!

Höör ligger mitt i Skåne, med goda tågförbindelser, 16 600 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1200 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

I Höörs kommun fokuserar vi på ledarskap och medarbetarskap. Vi strävar efter att ledarskapet ska vara tydligt, synligt och inspirerande för medarbetarna.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och kompetens. Som medarbetare är din insats viktig för att vi ska uppnå målen för verksamheten och leverera hög kvalité. Alla medarbetare ansvarar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god arbetstrivsel, genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor. Som anställd i Höörs kommun kan du förvänta dig att bli bemött av dina kollegor med ett professionellt förhållningssätt och god serviceanda. Vårt mål är att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, stolthet och lust att lära.

Arbetsuppgifter

Din uppgift är att stötta, informera och vidga elevers perspektiv för att bidra till välgrundade val. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att hålla individuella vägledningssamtal, information i grupp och arbeta med individuella studieplaner. Du är även en viktig del av elevhälsoteamet och deltar i det främjande, förebyggande och åtgärdande arbetet kring elever. Du ingår i ett nätverk med andra studie- och yrkesvägledare i kommunen.

Vi kommer att utveckla elevhälsans uppdrag. Vi söker dig som vill vara med i vår utvecklingsresa i syfte att höja kunskapsresultaten.

Beroende på sökandes kompetens och erfarenhet är det möjligt att tjänsten kombineras med antingen uppdrag som elevkoordinator eller med skolledningsuppdrag. Tjänsten kan eventuellt bli förlängd eller övergå i tillsvidaretjänst.


Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Vidare har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Dessutom har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen som studie- och yrkesvägledare. Har du erfarenhet av arbete som SYV i grundskolan ses det som meriterande.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-09-01

Tidsbegränsad till: 2020-09-15

Eller enligt överenskommelse
80%-100%
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   95/19

Gör ansökan

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.