jobb just nu!

Socialchef till ung och expanderande kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Mångfald, integration och jämställdhet är obligatoriska faktorer i alla beslut. Lekebergs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetar- och ledarskapet präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.
Vi har landsbygdens fördelar med attraktivt boende i naturliga miljöer, ett rikt kultur- och fritidsliv, bra företagsklimat och vi satsar på skolan. Inom vård- och omsorg jobbar vi för trygghet, valfrihet och respekt.
I Lekebergs kommun ska du kunna leva ditt liv som du vill utifrån din bakgrund, nutid och framtid. Med goda kommunikationer är det aldrig långt till det större utbudet i storstaden.
Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vill du vara med på resan?
Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Socialnämndens ordförande har ordet:

Välkommen som chef för en förvaltning som länge haft höga resultat i nöjdhetsundersökningar och som ständigt strävar efter fortsatt kvalité inom vård och
omsorg med våra medborgares bästa i fokus. Genom den ständiga utvecklingen av bland
annat välfärdsteknologin kommer socialförvaltningen att stå inför många spännande utmaningar framöver och där det krävs en tydlig och drivande ledare för att nå framgång. En ledare som har utvecklingsfokus och står för ett nytt tänkande.
Jag hoppas att Du vill vara en del av socialförvaltningens och hela kommunens
utvecklingsresa och ser därför väldigt mycket fram emot vårt samarbete.
Välkommen!
Henrik Hult
Socialnämndens ordförande

Socialförvaltningens verksamheter:
• Myndighet för äldre- och handikappomsorg med hälso- och sjukvård samt LSS
• Myndighet för individ- och familjeomsorg
• Verksamhet kommunal regi inom äldreomsorg och hälso- och sjukvård, för personer med
funktionsnedsättning
• Individ & familjeomsorg

Socialförvaltningen har 250 personer tillsvidareanställda. Arbetet leds av Socialchefen tillsammans med ledningsgruppen, som för närvarande består av sju enhetschefer, en verksamhetscontroller och en verksamhetsutvecklare.

Arbetsuppgifter

Socialchefen har på nämndens uppdrag det yttersta ansvaret för att verkställa och driva kommunens verksamhet inom Socialförvaltningens område, samt säkerställa en ekonomi i balans.
Utifrån ett helhetsperspektiv för den kommunala
verksamheten ansvara för styrning, utveckling och högre effektivitet inom Socialförvaltningens område.
Rollen innebär också att inspirera och bygga vidare på det uppskattade sätt som förvaltningen idag genomför sitt uppdrag till kommunens medborgare. Detta förutsätter att förvaltningschefen har god inblick i Socialförvaltningens olika delar och struktur för att föra organisationen framåt.

Läs vidare om tjänsten via ansökningslänken. I den här rekryteringen har vi valt att anlita Sandahls och partner.

Kvalifikationer

För att lyckas med uppdraget behöver du erfarenhet av att framgångsrikt leda, driva och
utveckla i en komplex organisation samt god förmåga att samverka med andra för att lösa
gemensamma frågor. Du behöver också vara väl införstådd med vad det innebär att arbeta i en politisk styrd organisation. Du har vana att leda genom andra chefer och medarbetare. Du uppskattar ledarskapets olika delar och du bidrar med arbetsglädje.
Din kunskap och engagemang inom förvaltningsområde gör dig trygg, nyfiken och beslutsam. Du medverkar till tydlig och öppen
kommunikation i förvaltningen och i kommunen. Du har ett starkt intresse för ledarskap och konkret erfarenhet av förändringsarbete där effekten är tydlig.

Läs vidare om tjänsten via ansökningslänken. I den här rekryteringen har vi valt att anlita Sandahls och partner.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A794996

Gör ansökan

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.