Biträdande projektledare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen Östergötland är en modern myndighet som arbetar med samhällsutveckling i hela länet. Vi får våra uppdrag från regeringen och har många kontakter med myndigheter, kommuner och andra intressenter. Som medarbetare hos oss får du ta ansvar, fatta beslut och driva utveckling tillsammans med skickliga kollegor inom många olika yrkesområden.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill jobba med projektledning inom ett projekt med höga naturvårdsambitioner.
Länsstyrelsen har för perioden 2021 2027 beviljats medel från EU:s LIFE-program till projektet LIFE RestoRED.
9 olika län och Naturvårdsverket deltar som partners och projektet kommer bland annat att resultera i restaurering av ett drygt 70-tal betesmarker i olika Natura 2000-områden. Östergötlands länsstyrelse är huvudman för projektet och du kommer tillhöra enheten för skötsel av skyddad natur. Du har nu möjlighet till ett omväxlande arbete på en arbetsplats med unik bredd som del av en samhällsbärande myndighet.

Som biträdande projektledare kommer du tillsammans med övriga i projektgruppen att stödja projektledaren och deltagande partners i genomförandet av projektet. Det handlar om beställning och upphandling av tjänster, framtagande av rapportmallar, verksamhetsplanering, uppföljning och rapportskrivning. Du kommer även att jobba med workshops och nätverksbyggande genom expertmöten, konferenser och samverkan med andra projekt.
I projektledningen ingår även projektekonom, kommunikatör och GIS-specialist.
Utifrån din kompetens kommer resterande del av tjänsten att fyllas med arbetsuppgifter inom gruppen som jobbar med skötsel av skyddade områden. I arbetet med förvaltning av de skyddade områden ingår naturvårdande skötselåtgärder, fastighetsförvaltning, insatser för friluftsliv och information

Kvalifikationer

Vi vill att du har relevant högskoleutbildning inom det naturvetenskapliga området, gärna med inriktning mot biologi eller annan utbildning vi bedömer likvärdig. Du får gärna ha erfarenhet från arbete på myndighet och i projekt, och det är meriterande om du tidigare arbetat med naturvårdande skötselinsatser. God vana av att använda GIS och Excel är en fördel. Du har B-körkort.

Som person är du målinriktad, strukturerad och analytisk. Tjänsten kräver att du är kommunikativ och har god samarbetsförmåga. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, både på engelska och svenska, vilket innefattar att hålla presentationer inför olika grupper och att skriva rapporter. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningen är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tillträdesdatum efter överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   2737

Gör ansökan

Övrigt

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning.

Vill du veta mer kontakta projektledare Anneli Lundgren, anneli.lundgren@lansstyrelsen.se, tel 010-223 5404 eller enhetschef Ulrica Swärd, ulrica.sward@lansstyrelsen.se, tel. 010-223 53 84. Fackliga företrädare för SACO är Sigrid Jansson, tel. 010-2235306 och för ST Alma Basic, tel. 010-223 52 77.

Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning som du skickar via www.offentligajobb.se. Din ansökan ska ha inkommit senast den 13 mars 2021, ange ref nr 112-2737-2020.


Sökord: projektledare, naturskötsel, naturvård, EU-projekt, Life RestoRED, Länsstyrelsen Östergötland