jobb just nu!

Junior verksjurist

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

På CSN gör vi studier möjligt. Vårt uppdrag är att administrera det svenska studiestödet. Det innebär att vi beslutar om och betalar ut bidrag och lån till dem som studerar i Sverige och utomlands. Vi hanterar återbetalningen av studielån till staten. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall. Aktuell tjänst är en verksjuristtjänst med placering vid huvudkontoret, stationeringsort Sundsvall.

Arbetsuppgifter

Rättsavdelningen arbetar inom fyra arbetsområden.
- Vi ansvarar för de regler som styr myndighetens verksamhet bl.a. genom framtagande av föreskrifter och allmänna råd, genom att yttra oss över författningsförslag och genom framtagande av förslag till lag- och förordningsändringar.
- Vi verkar för en korrekt rättstillämpning. Bl.a. ansvarar vi för interna rättsliga riktlinjer och processföring i överrätt. Vi ger även rättsligt stöd till hela myndigheten och utbildar i rättsliga frågor.
- Vi analyserar och följer upp myndighetens rättstillämpning.
- Vi handlägger vissa typer av ärenden, bl.a. utlämnanden av allmänna handlingar, tillsynsärenden, skadeståndsärenden och ärenden inom dataskydds- och personuppgiftsområdet.

Arbetsuppgifterna innebär kvalificerat rättsligt arbete med i huvudsak offentligrättsliga frågeställningar. Arbetsuppgifterna kommer att omfatta tillämpning av det förvaltningsrättsliga regelverket samt regelverken om studiestöd, offentlighet- och sekretess, offentlig upphandling, dataskydd, avtalsrätt, EU-rätt samt de övriga rättsområden som aktualiseras i myndighetens verksamhet. Tonvikten kommer att ligga på löpande rättsliga frågor, men även deltagande i utvecklingsarbete kan komma att ingå. Arbetsuppgifterna innebär omfattande samverkan med andra avdelningar och enheter inom CSN, andra myndigheter samt andra organisationer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en svensk juristexamen som inte är äldre än 4 år och som har erfarenhet från kvalificerat rättsligt arbete vid domstol eller statlig myndighet. Du har arbetat med offentlig rätt och då särskilt förvaltningsrätt samt offentlighet och sekretess.

Det är meriterande om du har fullgjort notarietjänstgöring eller har annan erfarenhet som myndigheten bedömer likvärdig.

Som person är du omdömesgill, analytisk och kvalitetsmedveten. Du uppskattar att arbeta problemlösande i nära samarbete med dina kollegor. Det är naturligt för dig att samarbeta, inte bara med andra jurister utan även med medarbetare i andra yrkesroller, vid andra avdelningar eller myndigheter. Samtidigt är du både självständig och självgående.

Vi förväntar oss att du har mycket god kommunikationsförmåga, både skriftligt och muntligt, och du trivs med att förklara rättsliga frågeställningar för såväl handläggare som myndighetsledningen. Du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift och goda kunskaper i engelska.

Du har även goda kunskaper i MS Office och då framförallt Word, Powerpoint och Outlook.

Anställningens omfattning

Tillträde bör ske snarast efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   C24462/2019

Gör ansökan

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet och kontrollverktyget Verifiera för att säkerställa att aktuella kandidater har en bakgrund förenlig med den aktuella tjänsten. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.

Om du önskar hjälp med om hur du ansöker - kontakta supporten på 0771-693 693.

Varmt välkommen med din ansökan!