Kommunsekreterare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Valdemarsvik är en skärgårdskommun i södra Östergötland belägen utmed E22. Vi är en kommun som idag har cirka 7 750 invånare. Vi har den lilla kommunens alla fördelar, med närheten till varandra och korta beslutsvägar. Vi har dessutom en enastående natur med skogen och havet. Det händer mycket i Valdemarsviks kommun och inom vår kommunala organisation med cirka 700 medarbetare. Läs gärna mer om vår kommun och vårt arbete på www.Valdemarsvik.se

Arbetsuppgifter

Är du initiativtagande, strukturerad och kan ta ansvar? Valdemarsviks kommun söker nu en kommunsekreterare till det viktiga arbetet i vårt kansli. Enheten har i uppdrag att vara ett administrativt stöd för den politiska verksamheten, för våra politiker och för sektorernas tjänstemän. Det omfattar kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och kommunstyrelsens utskott och gäller registratur och förberedelser av ärenden, kallelser till och protokoll från sammanträden. Kansliet består av ett team på fem personer och präglas av delaktighet och öppenhet. Ekonomichefen är närmaste chef.
Arbetsuppgifter
I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår:
- sekreterarskap i de politiska organen.
- att bereda ärenden inför beslut
- att hantera arkivfrågor
- att genomföra vissa utredningar
- att registrera ärenden i vårt ärendesystem
- att tillsammans med kollegor hantera de övriga administrativa uppgifter som åligger kansliet.
Nära framför oss har vi ett val att anordna, där du kommer att få en aktiv roll.

Kvalifikationer

Du har lämplig högskoleutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Du har flera års erfarenhet från kommunal förvaltning, gärna med motsvarande arbetsuppgifter. Du har därmed god kunskap om den lagstiftning som styr vårt arbete.
För tjänsten krävs att du arbetar självständigt, är ansvarstagande och har hög förmåga till att ta initiativ och strukturera ditt arbete. Du har mycket god förmåga att på egen hand fullfölja dina arbetsuppgifter snabbt och metodiskt med goda resultat. Tjänsten kräver att du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har goda IT-kunskaper, lätt för att sätta dig in i nya frågor och en god analytisk förmåga. En förutsättning för arbetet är också att du har hög egen integritet.
Du är kommunikativ och bidrar till att skapa och förvalta goda relationer såväl internt som externt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Efter överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   200e/2021

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder dig
Ett intressant arbete med omväxlande arbetsuppgifter.
Möjligheter till egen kompetensutveckling.
Flextid
Friskvård
Rökfri arbetstid
Tillsättning av tjänsten kan ske löpande