Biträdande rektor till Lekebergsskolan F-6 i Lekebergs kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential!
Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter. Vi strävar emot att vara en effektiv, hållbar och trygg kommun för våra kommuninvånare och medarbetare.
Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar! Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasium samt vuxenutbildning. I vår förvaltning arbetar för närvarande ca 250 medarbetare.

Vi lägger grunden för det livslånga lärandet genom att erbjuda trygg omsorg och stimulerande lärmiljöer. Vi arbetar aktivt med vägledande samspel och utgår från barnens och elevernas förutsättningar och deras personliga förmågor.
Vi arbetar för en hög måluppfyllelse och för att varje elev ska få bästa möjliga förutsättningar för en trygg och lyckad skolgång.
Vi erbjuder våra barn och ungdomar en meningsfull fritid genom våra fritidsverksamheter.På Lekebergsskolan F-6 i Fjugesta går cirka 450 elever. Förutom klasserna F-6 finns här även kommunens grundsärskola, fritidshem samt Fyren, en mottagningsenhet för nyanlända elever. Lekebergsskolan byggdes om och utökades till en F-6 skola 2020. Skolan består av en nybyggd del och en äldre del som har byggts om. Idrottshallen och skolrestaurangen har också byggts om och renoverats.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som drivs av viljan och engagemanget att utveckla vår verksamhet. I uppdraget som biträdande rektor har du ett spännande, omväxlande och ansvarsfullt arbete. Du arbetar övergripande för förbättrade skolresultat, lika möjligheter för alla att uppnå kunskapsmålen samt ett systematiskt förbättringsarbete som stärker lärandet.

I nära samarbete med rektor kommer du i rollen som biträdande rektor att leda arbetet med den pedagogiska utvecklingen av Lekebergsskolan F-6. Vårt mål är att skapa en gemensam grund och en genuin Vi-känsla.

I tjänsten ingår verksamhets- och personalansvar för förskoleklass, fritidsverksamhet, mottagningsenheten Fyren, grundsärskolan samt skolans resurser. I uppdraget ingår pedagogisk utveckling, elevhälsofrågor, kompetensutveckling, personalfrågor och andra vanligtvis förekommande arbetsuppgifter. Du har ett verksamhetsnära ansvar med lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar och arbetar för att uppnå de mål vi tillsammans har satt upp.

En viktig del i ditt arbete är att fortsätta driva ett språk- och kunskapsutvecklande arbete (SKUA) på skolan för ökad kvalitet i undervisningen. En annan prioriterad fråga som ingår i ditt uppdrag är att utveckla det elevsociala arbetet tillsammans med andra professioner på skolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• har relevant högskole-/universitetsutbildning med pedagogisk inriktning
• är väl förtrogen med grundskolans uppdrag och styrdokument
• har god digital förmåga och vana av att använda digitala verktyg i arbetet
• kan uttrycka dig väl i tal och skrift
• har ledarerfarenhet.

Vi ser gärna att du har intresse och erfarenhet av ekonomi.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:
• arbete i grundsärskola åk 1-9
• vägledande samspel (ICDP).

Som person är du kreativ, nytänkande och uppmuntrar till kollegialt lärande. Du stimuleras av utmaningen att, tillsammans med rektor, leda utvecklingsarbetet inom skolan och har en vilja att se möjligheter till lösningar och förbättringar. Du är en engagerad och inspirerande ledare som är bra på att se dina medarbetare och tillsammans med dem gärna utvecklar nya lösningar och samarbeten samt utgör en betydande del i genomförandet.

För att klara rollen behöver du vara flexibel och kunna arbeta operativt i kombination med att tänka strategiskt. Du behöver ha ett brett perspektiv på de frågor som du kommer i kontakt med samt kunna ta initiativ och eget ansvar för att uppnå goda resultat.

Du har en förmåga att möta människor där de befinner sig och ser deras utvecklingspotential. Du är bra på att prioritera, vågar fatta beslut och tar ansvar för dessa. Vidare vill vi att du har en god förmåga till samarbete likaväl som självständigt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet i denna rekrytering.

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Vi begär ett utdrag ur belastningsregistret.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1201129

Gör ansökan

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.