jobb just nu!

Överförmyndarhandläggare, Kommunledningskontoret

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till Överförmyndarenheten i Sandvikens kommun. Vi erbjuder dig ett samhällsviktigt arbete med intressanta, omväxlande och utmanande arbetsuppgifter där du får göra skillnad för människor som behöver det. Du kommer till en arbetsgrupp med trevliga och kunniga kollegor som kommer att välkomna och stötta dig i ditt nya jobb.

Tjänsten är placerad vid överförmyndarenheten i Sandvikens kommun som organisatoriskt ingår under Kommunledningskontoret. Enheten består av tre överförmyndarhandläggare, varav en chef och en tillfällig administrativ resurs. På grund av uppkommen vakans söker vi nu en ny handläggare.

Överförmyndarenheten är en tillsynsmyndighet som arbetar på uppdrag av Överförmyndarnämnden i Västra Gästrikland. Detta är en samverkan mellan Sandviken, Hofors och Ockelbo kommun.

Vill du veta mer om Överförmyndarenhetens verksamhet? Följ oss gärna på Sandvikens kommuns stafettkonto @visandviken på Instagram under vecka 45.

Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner
- semesterväxling
- årsarbetstid
- friskvård till förmånligt pris
- hälsofrämjande aktiviteter
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Vi söker en överförmyndarhandläggare som vill arbeta med ett ansvarsfullt och omväxlande arbete. Enheten har ett teambaserat arbetssätt som är ett led i vår verksamhetsutveckling. Vi vill fortsätta att utveckla vårt arbete med att ge stöd och service samtidigt som vi upprätthåller en god rättssäkerhet.

Vanliga arbetsuppgifter:
• Handlägga, utreda och bedöma ansökning och anmälningar gällande godmanskap,
förvaltarskap samt förmyndarskap.
• Ekonomisk tillsyn genom exempelvis granskning samt arvodering.
• Rekrytering och kontroll av nya ställföreträdare
• Utbildning och information till befintliga ställföreträdare.
• Handlägga ärenden om fastighetsförsäljningar samt arvsskiften.
• Administrativa uppgifter såsom registrering, arkivering, sortering och posthantering
• Företräda Överförmyndarnämnden i domstolssammanträden.
• Delta i enhetens verksamhetsutveckling.
• Tjänsten innebär viss kvällstjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ekonom, socionom- eller jurist/rättsvetarexamen från högskola/universitet eller annan kandidatexamen som bedöms relevant.

Det är meriterande om du har erfarenhet av kvalificerad ärendehandläggning inom offentlig sektor samt myndighetsutövning. Redovisningsgranskning, bokföringsarbete eller liknande arbetsuppgifter ses som meriterande.

Du har hög integritet och har lätt för att samarbeta samtidigt som du har förmåga att arbeta självständigt och effektivt. Du har ett professionellt förhållningssätt och har en naturlig känsla för god service samt arbetar lösningsfokuserat.

Som person är du strukturerad, ansvarstagande och noggrann. Det är viktigt att du har god kommunikativ förmåga, goda kunskaper i svenska språket och uttrycker dig väl i tal och skrift. Det är viktigt att du har god datavana samt har lätt för att sätta dig in i nya verksamhetssystem.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att komma ifråga för anställning krävs godkänt utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister samt kontrolluppgifter från Kronofogdemyndigheten.

Körkort B är önskvärt då enheten företräder tre kommuner och en del resor kan förekomma.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Provanställning kan komma att tillämpas.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   79-20

Gör ansökan

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.