Flexibel och driven förskollärare till Bryggargårdens förskola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Älvhagens förskoleområde finns förskolorna Hushagen, Bryggargården och Medväga. Förskolorna består totalt av 9 avdelningar med olika åldersindelning och barnantal. Vi söker nu förskollärare till Bryggargården, en förskola som har 3 avdelningar och ligger nedanför Forssa centrum.

Med tillgång till en rik närmiljö med Tunabygdens gammelgård, nära till Dalälven och flertalet lekplatser, kan barn och vuxna utforska omvärlden. Bryggargårdens gård skapar förutsättningar till ett stort samarbete mellan avdelningarna, gemensamma lekar och nya relationer. I Älvhagens förskolor ska alla känna sig välkomna och respekterade. Alla som arbetar har därför ett ansvar till att bidra med ett professionellt, öppet, lösningsinriktat, närvarande och empatiskt bemötande. Det är vi vuxna som visar vägen och ska fungera som förebilder för barnen. Är du en flexibel, närvarande och driven person som är öppen för samarbete? Då är du kanske personen vi söker.

Inom Älvhagen arbetar medarbetarna under kommande läsår gemensamt med temat ”Språk och kommunikation”. Det tematiska arbetssättet syftar till att skapa en röd tråd i undervisning och utbildning. Pedagogerna formulerar mål och syfte med temat som grund och utifrån barnens behov och intressen. På Bryggargården möter barnen språk på olika sätt, genom drama, högläsning, praxisalfabetet (fonologi), lek, måltider och mycket annat.

Alla arbetslag har tillgång till pedagogisk utvecklare. Den pedagogiska utvecklarens uppdrag är att finnas ute på avdelningarna för att stötta, handleda och inspirera kring det pedagogiska arbetet, lärmiljöer och det systematiska kvalitetsarbetet.

På Bryggargårdens och Hushagens förskola erbjuds du:
• Fortbildning inom NTA (Naturvetenskap och teknik för alla)
• Reflektionstid i arbetslag och enskilt
• Deltagande i nätverksgrupp som leds av pedagogisk utvecklare
• Pedagogisk måltid
• Friskvårdsbidrag
• Arbetskläder
• Mentor för dig som räknar dig som ny i yrket.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som förskollärare ansvarar du för att ni tillsammans i arbetslaget skapar målstyrda processer som syftar till omsorg, utveckling och lärande med läroplanen som grund. Tillsammans i arbetslaget planerar, dokumenterar och utvärderar ni verksamheten utifrån både individ- och gruppnivå. Du ansvarar för att ni tillsammans i arbetslaget anpassar och utvecklar verksamheten efter barnens intressen och behov där leken är betydande. Du bidrar också med din kompetens till utveckling och organisation på den förskola du arbetar på, samt med utveckling i hela Älvhagens förskoleområde.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Det är meriterande om du har körkort då resor i tjänsten kan förekomma. Du har mycket goda kunskaper i det svenska språket, såväl skriftligt som muntligt.

Som person söker vi dig som är kommunikativ, lösningsinriktad och som trivs med att samarbeta med dina kollegor och såklart barnen. Kreativitet i undervisning och lek är en del av ditt arbete där du inte är främmande för dramatisering, forumspel och fantasi. Du är driven och vill utveckla såväl dig själv som förskolan. Du är flexibel eftersom det är ett varierat arbete som kräver att du kan hantera olika situationer. Som förskollärare krävs förmågan att leda arbetslaget och arbetet tillsammans med barnen.

Anställningens omfattning

Tillträde i augusti enligt överenskommelse.
Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   A1040775

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.