Förskollärare till Trollskogens förskola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Trollskogen en möjligheternas förskola som ligger nära naturen och med bra bussförbindelser.

Enheten använder ett reflektionsverktyg avdelningsdokumentation som enheten arbetar med i unikum, verktyget som ger ett bra underlag av avdelningsarbetet och ett stöd i att få fatt i hur de ska gå vidare med arbetet med barnen. Dessa ger rektor kontinuerligt återkoppling på. Vi har 4 utvecklingsdagar/år där innehållet är tydligt kopplat till det systematiska kvalitetsarbetet.

Enheten har tieto som stöd vad gäller närvaro, barnschema och information kring barn och vårdnadshavare för att underlätta det administrativa arbete.

Vi arbetar i ett digitalt verktyg unikum där vi lägger ut dokumentation till vårdnadshavare som delger dem vad vi arbetar med och synliggör för barnen deras lärande och utveckling. Det pedagogerna skriver i unikum blir också ett lättillgängligt reflektionsverktyg i det systematiska kvalitetsarbetet. Som pedagog har man tillgång till egen lärplatta för att kunna planera, reflektera, analysera och dokumentera smidigt.

Vi är stolta över att vår enhet ingår i ett partnerområde som ger oss möjlighet att få färska vetenskapliga tankar från högskolan Dalarna där vi tar emot blivande förskollärare och detta ger oss möjlighet att få färska vetenskapliga tankar från högskolan Dalarna. Är du utbildad VFU-handledare får du möjlighet att handleda blivande förskollärare.

Enheten har en rektor och en biträdande som båda är aktiva i utbildning. Att vara aktiv innebär att rektor och biträdande rektor varje vecka är närvarande i utbildningen och i det som sker i verksamheten. Att vara synliga och fysiskt närvarande ledare är en framgångsfaktor för utvecklingen av arbetet på förskolan.

Önskar du jobba mindre än 100% så är det möjligt hos oss.
Känner du att detta låter intressant sök.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Du som förskollärare har ett särskilt ansvar gällande planering, genomförande, uppföljning och utvärdering/utveckling av utbildningen och undervisningen. Detta arbete ska du genomföra tillsammans med övriga pedagoger utifrån målen i den reviderade läroplanen Lpfö-98 och vidare i den nya läroplanen som träder i kraft sommaren 2019.

- Vi söker en person som brinner för barns språkutveckling och vill vara en del av och utveckla vår språkstrategi till en metod och utvecklande förhållningssätt.
- Du har en flexibilitet som gör att du kan väcka barnens nyfikenhet och upptäckarglädje genom en spännande verksamhet
- Du arbetar medvetet och systematiskt utifrån barnens behov, nyfikenhet och intresse; allt för att våra kompetenta barn ska få en trygg, rolig och lärorik förskola.
- Du arbetar aktivt med att utveckla den pedagogiska miljön så att den blir tydlig, tillgänglig och inspirerar barnen, samt bidrar till utveckling i lärandet.
- Du arbetar tillsammans med arbetslaget, för att ytterligare öka barnens lärande och utforskande genom välplanerade undervisningssituationer och tydlig struktur.

Vi har tillgång till specialpedagog och pedagogiska utvecklare.

Vi förväntar oss av dig att du har ett förhållningssätt där du tror på att alla barn vill och kan - och att vårat uppdrag är att förändra verksamheten efter barnens behov och du arbetar medvetet för att bygga tillitsfulla relationer till barn och vårdnadshavare.

Kvalifikationer

Krav:
Legitimerad förskollärare
Väl förtrogen med förskolans läroplan
Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift

Meriterande:
VFU-handledare
erfarenhet av Tieto
utbildning inom IT kopplat till det pedagogiska området

Har du uppnått 180 hp/210 hp av din utbildning till lärare lägre åldrar inriktning 1-5 år, är du också välkommen att söka så att vi kan diskutera en kommande anställning.

För tillsvidareanställning efter 20131201 krävs LEGITIMATION MED BEHÖRIGHET FÖR FÖRSKOLAN.
VI SÖKER DIG som drivs av en vilja att utveckla verksamheten.
Du har god kommunikativ förmåga och goda ledaregenskaper.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   A1017935

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.