Studie och yrkesvägledare till vuxenutbildningen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vadstena är en attraktiv kommun belägen på den vackra Östgötaslätten, med utsikt över Vättern. Här finns en unik historisk miljö med anor från medeltiden. Kommunen har cirka 7.500 invånare och erbjuder hög kvalitet på kommunal service, bra boende och fantastiska kultur- och naturupplevelser. Helt enkelt en plats man längtar till. Vadstena kommun är en av kommunens största arbetsgivare med 600 medarbetare inom ett hundratals yrken.

Vill du vara med och göra skillnad unga och vuxna i Vadstena kommun? Då är detta jobbet för dig. Till kultur och utbildningsförvaltningen söker vi nu en studie och yrkesvägledare inom vuxenutbildningen. På kultur- och utbildningsförvaltningen finns verksamheterna förskola, grundskola, vuxenutbildning, integration, arbetsmarknad, kultur- och fritidsfrågor. Förvaltningen ansvarar även för kontakter med föreningar och organisationer tillhörande nämndens verksamhetsområden. Förvaltningen leds av bildningschefen som arbetar tillsammans med en central administration på sju personer. Vadstena kommun är en framgångsrik skolkommun och blev 2021 utsedd landets näst bästa skolkommun enligt lärarförbundet. Ansvarig nämnd är kultur- och utbildningsnämnden.

Arbetsuppgifter

Du kommer i din roll som studie- och yrkesvägledarna arbeta med studie- och yrkesvägledning samt antagning till vuxenutbildningen. Det kommer även ingå administrativa uppgifter såsom:
-Bokade samtal och telefonsamtal, information om möjliga studie- och yrkesvägar, betygsfrågor, kartläggningar inför validering samt upprättandet av studieplaner.
- Ansvara för Antagningsförfarande och registrering av handlingar
- Ansvar för uppföljning och inrapportering av statsbidrag
I ditt arbete kommer du även att företräda Vadstena kommun i regionala nätverk för vuxenutbildning samt i andra forum kopplat till uppdraget.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har studie- och yrkesvägledarexamen med ett brett register av väglednings- och samtalsmetoder. Du står upp för likvärdighet och skolans kompensatoriska uppdrag. Du är engagerad och trygg, skapar goda relationer och samarbetar bra i team. För att lyckas i rollen behöver du vara öppen för förändringar och intresserad av att driva utvecklingsfrågor.

Du som söker ska ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift och att du är trygg med att använda IT i det dagliga arbetet.

Ser du att detta passar in på dig och du vill vara en del av vårt arbete med att skapa motivation, framtidstro och ge våra medborgare en god kompetens för att göra väl underbyggda val är du varmt välkommen med din ansökan.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-09-12

Tillträde 22-09-12 eller enligt överenskommelse.
50%

Ansökan

Referensnummer:   28/2022

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

I denna rekryteringsprocess tillämpar vi ett löpande urval, vilket innebär att kandidater kan bli kontaktade innan sista ansökningsdatum har passerat.
Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera relevant information för tjänsten i ditt CV. Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem som du når via länken under "ansökan".

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryterare