Elevassistent årskurs 7-9, Forssaklackskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Forssaklackskolan är en högstadieskola med ca 450 elever. Vi är organiserade i årskursvisa arbetslag som leds av en biträdande rektor. Arbetslagen präglas av ett tillåtande och stöttande klimat och har hög grad av självbestämmande i frågor som ekonomi, elevansvar, planering och resursanvändande. En organisation som främjar snabba beslutsvägar vilket gynnar elevens kunskapsutveckling.

På skolan finns ytterligare två arbetslag, ett som arbetar med praktiska frågor som vikarieanskaffning, inköp, IT och lokalfrågor och ett som arbetar med värdegrundsfrågor och elevhälsa. På Forssaklackskolan prioriterar vi kollegialt lärande och det genomsyras i både arbetslag och ämneslag. Vi har under året arbetat fram en tydlig lektionsstruktur där det tydligt står lektionens mål och innehåll.

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Uppdraget består av arbete som elevassistent. Du kommer ha ett nära samarbete med ämneslärarna samt med övrig personal på skolan. Du kommer även att ingå i ett arbetslag. Som assistent ansvarar du bland annat för att stötta elever socialt och pedagogiskt under skoldagen. Tillsammans med ämneslärarna och enskilt planerar du elevernas pedagogiska arbete, följer styrdokument och skollag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad elevassistent.

Du skall tycka om att arbeta med ungdomar och ha en vilja att skapa goda förutsättningar för ungdomar i behov av särskilt stöd. Du ska vara lugn, trygg och ansvarsfull, ha ett positivt- och coachande förhållningssätt, samt god samarbetsförmåga med personal, elever och föräldrar. Du ska tycka om att bygga relationer och arbeta förebyggande, se möjligheter och kunna möta elever utifrån deras förutsättningar.
Meriterande att ha arbetat med elever i behov av särskilt stöd. I ditt jobb är det även viktigt att vara en tydlig ledare, stöttande, pålitlig och att vara flexibel och snabbt kunna tänka om.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kommer eventuellt finnas möjlighet till förlängning.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2022-03-13

Tillträde snarast.
Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   A1081325

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.