Familjestödjare till Familjecentralen och Askersunds kommuns förskolor

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askersunds kommun ligger vid norra Vätterns skärgård. Vår vision är att Askersunds kommun ska vara en plats där det är attraktivt att leva och hållbart bo och verka i. Vi ska bidra till våra invånares möjligheter att ha en bra vardag.

Askersunds kommun vill erbjuda dig som medarbetare ett meningsfullt arbete med goda villkor. Du bidrar med delaktighet i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över det du gör. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och bra resultat. Kommunens ledord är lust, mod och engagemang!

Är du vår nya kollega?
Vi tror att tillsammans är vi både bättre och klokare än var och en för sig, vi gör varandra bättre. Vi tar ansvar för helheten och vår vision är att Askersunds kommun skall erbjuda varje barn och ungdom en förskola och skola som gör att framtiden är till för alla. En framtid fylld av möjligheter.

Familjecentralen är en viktig mötesplats där olika yrkeskategorier arbetat tillsammans med att möta och stötta blivande föräldrar och barnfamiljer. Familjecentralen arbetar hälsofrämjande och har ett fokus på aktiviteter och tidiga stödinsatser riktat mot barn och föräldrars hälsa och välbefinnande. Familjecentralen är en samverkan mellan förskolan, skolan, kommunens socialtjänst och region Örebro län, genom BVC och MVC.

Nu rekryterar vi en familjestödjare till vår familjecentral. Tjänsten är även riktad mot kommunens förskolor. Fokus är att arbeta med förebyggande och främjande insatser.

Arbetsuppgifter

Som familjestödjare på Familjecentralen och i Askersunds förskolor så kommer du tillsammans med kollegor att ansvara för den öppna förskolan, babycafé samt tillsammans hålla i gruppverksamhet, föräldrautbildningar och erbjuda stödsamtal.

Tjänsten på Familjecentralen innebär en variation av arbetsuppgifter som du har möjlighet att både självständigt och i samarbete med andra professioner utforma verksamheten. Du kommer arbeta både med barn och föräldrar och relationerna dem emellan genom att vara en förebild för föräldrarna i hur man tar tillvara på barns lek, nyfikenhet och lust att lära.

I tjänsten mot Askersunds kommunens förskolor, arbetar du tillsammans med rektor, biträdande rektorer samt specialpedagoger. Du kommer att arbeta med förebyggande och främjade insatser både på organisation, grupp och individnivå. Du kommer ha ett nära samarbete med pedagoger, vårdnadshavare samt kommunens centrala elevhälsoteam. Det centrala elevhälsoteamet arbetar med att utveckla arbetssätt och metoder i ett 1-16 års perspektiv. Vi ser dig som en viktig del i vårt arbete med att skapa goda förutsättning för att erbjuda en förskola för alla.

Kvalifikationer

Som familjestödjare måsta man kunna hålla många bollar i luften samt ha en erfarenhetsbank att plocka ur. Du är trygg i dig själv och har en god social kompetens. Du har en välkomnande attityd och ett positivt bemötande. Du är ansvarstagande och kan arbeta både självständigt och vara en viktig person i samverkan. Du har lätt för att skapa goda och förtroendefulla relationer med barn och vuxna.

Du har en utbildning och erfarenhet av familjestödjande uppdrag, alternativt pedagog eller socionom. Du har en kunskap och förståelse för anknytningens och samspelets betydelse för ett barns utveckling. Din tidigare erfarenhet och personlig lämplighet lägger vi stor vikt vid inför tillsättning av denna tjänst.

Körkort B är ett krav. Tillgång till egen bil är önskvärt.

Vi ser gärna att våra medarbetare speglar samhällets mångfald.

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse. Intervjuer och tillsättning av tjänst kan ske under ansökningstiden.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1177531

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Förmåner

Friskvårdsbidrag

Övrigt

Observera! Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Askersunds kommun, och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt. Vi väljer själva var och hur vi annonserar!