jobb just nu!

Vikariat planarkitekt

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Ökad tillväxttakt ställer stora krav på att skapa och utveckla attraktiva livsmiljöer. Ett viktigt område är därför utveckling och utformning av det offentliga rummet.

Avdelning Stadsplanering består av kompetenser inom arkitektur, landskapsarkitektur, exploatering samt stads- och trafikplanering. Avdelningen ansvarar för utveckling och utformning av allmän plats samt för planarbete och utredningar i samband med nyexploatering och förädling av redan befintliga områden.
Avdelningen tar ansvar för att skapa vackra, tillgängliga och trivsamma platser och stråk för medborgare och besökare. Luleå är en växande stad där den gröna strukturen och livet mellan husen värderas högt. Vi lyfter de olika årstidernas kvaliteter för att skapa variation och nya upplevelser. Sommartid ger de ljusa nätterna, blomsterfägringen och den ständiga närheten till vatten en unik stämning. På vintern ser vi kyla, snö och mörker som en möjlighet att skapa plats för ljus, lek och rekreation.
Två av våra planarkitekter kommer inom kort att vara föräldralediga och under deras frånvaro söker vi två vikarier.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär både självständigt arbete och deltagande i samhällsbyggnadsprojekt såväl inom stadsbyggnadsförvaltningen som tillsammans med andra förvaltningar och aktörer utanför den kommunala organisationen.
Du kommer att arbeta med framtagande av detaljplaner, tidiga skisser, planprogram och mer övergripande utredningar. Du tar ansvar i planeringsprocessen från tidig idé till överlämnande för byggande och genomförande. Arbetet utförs i nära samverkan med dina kollegor, näringsliv, kommunala förvaltningar och framtida exploatörer.
På Stadsbyggnadsförvaltningen är engagemang, ansvar och kompetens nyckelord för framgång. Vi strävar efter att hålla hög servicenivå och kvalitet, både internt och externt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är arkitekt, landskapsarkitekt, fysisk planerare eller har annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Du har lätt för att samarbeta och att uttrycka dig i tal, skrift och bild. Din förmåga till dialog och lyhördhet gentemot våra medborgare är av stor vikt.

Goda samarbeten med olika aktörer är en del av jobbet och där är du både entusiasmerande och utmanande samt verkar för hållbar samhällsplanering enligt vår Vision 2050.
Du har grundläggande kunskap om planeringsprocessen, gällande lagstiftning och gärna erfarenhet av att arbeta med fysisk planering, främst detaljplanering. Vi förutsätter att du har vana av skissarbete och att arbeta med CAD och GIS.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A862721

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb