Driftingenjör Vatten – Automation

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi befinner oss i ett spännande skede med många viktiga projekt på gång, nu söker vi dig som vill vara med och driva vår spännande och roliga resa till att bli ett föredöme inom VA-branschen. I rollen som driftingenjör arbetar du med att säkerställa hög tillgänglighet på våra reningsverk och vattenverk samt bidra till utveckling av drift och kvalitet i vår verksamhet. Du kommer ingå i en grupp som består av driftledare, driftingenjör och drifttekniker.

Vi värnar om att alla ska ha balans mellan arbete och fritid och som medarbetare hos oss på Sandviken Energi kan du ta del av flera förmåner, så som möjlighet att träna i vårt eget gym, gratis massage sex gånger per år samt friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag.

Arbetsuppgifter

Som driftingenjör jobbar du med den dagliga driften tillsammans med kollegorna. Vi befinner oss i en utvecklingsfas då vår verksamhet innebär mer automatisk styrning och vi är mitt uppe i ett projekt på vårt största vattenverk och vår förhoppning är att det står ett delvis nytt vattenverk på plats inom ett par år. Din roll blir därför viktig hos oss för att löpande kunna förbättra kvalitet och leverans till kund.
I rollen som driftingenjör står du ofta inför utmaningar som har stor inverkan på både säkerhet, ekonomi och miljö i hela samhället. Du kommer att arbeta med såväl kort- som långsiktiga utmaningar och resultatet av ditt dagliga arbete skall leda till en ständigt förbättrande verksamhet inom vår drift och kvalitet. Även arbete ute i fält förekommer.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
• Felsökning och optimering av anläggningarnas processer
• Ansvar för driftsättning av nytt styrsystem till våra anläggningar
• Utveckling kring styr- och reglerteknik inom driften
• Framtagande av funktionsbeskrivningar
• Processutredningar samt grundorsaksanalyser

Kvalifikationer

Vi ser att du har en drift-, ingenjörs- eller teknikerutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Erfarenhet av ledning samt utförande av mekaniskt och eltekniskt underhåll är meriterande.

En förutsättning för tjänsten är erfarenhet kring styr- och reglerteknik samt kunskap och intresse av automatisering och styrsystem. Du behöver ha förmågan att analysera och optimera processer och att se hur ditt arbete påverkar driften och den dagliga leveransen till våra kunder.

Då vi dagligen arbetar i digitala verktyg är god datorvana en förutsättning för att lyckas i rollen. Kunskaper i 800XA eller annat Scadasystem är meriterande.
Som person trivs du med att ta ansvar och är trygg med att arbeta självständigt. Du behöver samtidigt vara en god lagspelare som förstår att kommunikation och samspel är avgörande faktorer för vår framgång. Det är viktigt att du har ett eget driv och engagemang i det du gör och att du ser lärande och utveckling som självklart. Du ser problemlösning och ett ständigt förbättringsarbete som inspirerande utmaningar och det är självklart för dig att sätta din och andras säkerhet i första hand.

Hos oss förutsätter vi en öppen kommunikation där alla delar med sig av åsikter och erfarenheter. Då vi ständigt förbättrar och förändrar våra arbetssätt finns det stora möjligheter att påverka ditt arbete. Vår grundsyn är att vi tillsammans gör varandra bättre. Som en förutsättning för det sätter vi alltid vår egen och andras säkerhet i första hand.

Vi jobbar med löpande urval och ser framemot din ansökan!

Anställningens omfattning

snarast efter överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   348-23

Gör ansökan

Övrigt

Välkommen att bidra till Sandviken Energis fortsatta utveckling!
Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Vårt arbete påverkar livet för alla i kommunen - det ställer höga krav på att vi erbjuder trygga, driftsäkra och prisvärda tjänster av hög kvalitet!

Vi är en trygg och stabil arbetsgivare som skapar samhällsnytta för dagens och för kommande generationer. Vi har fokus på säkerhet och hållbar arbetsmiljö - hos oss ska du kunna jobba ett helt arbetsliv utan att ta skada. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och vi tror på en jämställd arbetsplats med mångfald. Vi ser styrkan i våra olikheter och genom en inkluderade kultur lyckas vi allra bäst med vårt uppdrag. Vår värdegrund, som uttrycks i rubrikerna ansvarstagande, engagerade och öppna, lägger grunden för hur vårt arbete bedrivs och hur vi bemöter varandra och våra kunder.

Fackliga företrädare
Sveriges ingenjörer, Ledarna, Kommunal, Vision och Seko. Representanter nås på tfn 026-241600