Vikarierande strateg samhällsplanering

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med närmare 6900 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 000 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?


Kommunstaben är kommunstyrelsens förvaltning och består av fem avdelningar. Vi är en gemensam resurs för hela kommunen och våra kommunala bolag. Vi arbetar med samverkan inom staben och verksamheterna för att bli ännu bättre på att skickliggöra dem vi finns till för, samtidigt som vi möjliggör och leder en rättssäker och effektiv leverans till medborgarna. Kompassen är inställd på Vision 2050 och vi siktar till att börja med på att utveckla Luleå till en hållbar stad genom att integrera de globala målen i Agenda 2030 i kommunens verksamheter.

Samhällsutvecklingsenheten består av 15 medarbetare och är en del av Kommunstabens avdelning Demokrati och samhälle.

Vi söker nu en strateg inom samhällsplanering för ett vikariat på minst ett år.

Arbetsuppgifter

I rollen som strateg inom samhällsplanering arbetar du och dina kollegor på enheten med framtagandet av samhällsviktiga planeringsunderlag. Dessa omfattar bland annat översiktsplanering, utförande av analyser samt avvägningar enligt plan- och bygglagen. Enheten följer upp resultat och visar riktning för Luleå som en hållbar kommun på väg mot Vision 2050. Enheten arbetar nära och stödjande till kommunens förvaltningar och bolag.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen inom samhällsplanering. Du har några års erfarenhet av kommunalt planeringsarbete samt översikts- och detaljplanering enligt plan- och bygglagen.

Du har mycket god vana att skriva rapporter och riktlinjer samt att utföra analyser. Arbetet kräver att du har god förmåga att formulera dig i skrift då underlag tas fram inför politiska beslut.

Vidare är du en strukturerad person med problemlösande analysförmåga. Du har förmågan att dra slutsatser både från kvalitativa och kvantitativa undersökningar. Du har god samarbetsförmåga och trivs att arbeta i team. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper

Goda kunskaper i GIS är meriterande.

Ansökan

Referensnummer:   A1026567

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalavdelningen.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb