jobb just nu!

Familjebehandlare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Eda kommun har ca 8 500 invånare och är vackert belägen i västra Värmland. Kommunen ligger mitt emellan Karlstad och Oslo med goda kommunikationsmöjligheter åt vardera hållet. Aktiviteten efter den svensk-norska gränsen har påverkat utvecklingen i kommunen på ett gynnsamt sätt genom en blomstrande gränshandel, där mer än 3 miljoner människor möts varje år. Det finns fortsatt intresse från näringslivet att etablera sig i kommunen, vilket också ställer krav på den kommunala servicen. Det lokala näringslivet med tyngdpunkt på industri och handel gör Eda till en attraktiv kommun. Eda kommun erbjuder goda möjligheter till varierande fritidsaktiviteter både sommar- och vintertid och några av våra anläggningar som lockar många besökare är Valfjället Skicenter och Eda Golfklubbs unika 18-hålsbana.

Arbetsuppgifter

Vi söker en medarbetare till vår stöd- och behandlingsgrupp, som arbetar med insatser på hemmaplan för barn, unga och deras föräldrar. Insatserna ges både som beslutade insatser enligt socialtjänstlagen och som råd och stöd i det vi kallar öppen dörr. Stöd och behandling ges både individuellt och i grupp.

Verksamheten är väl integrerad med Familjecentralen både personellt och lokalmässigt. Det finns ett väl utvecklat samarbete med socialsekreterargruppen och goda kontakter med andra samverkansparter, som skola och förskola. Den nya medarbetaren ska i första hand arbeta med inriktning familj. Till huvudarbetsuppgifterna hör stöd till familjer samt utrednings- och observationsuppdrag. Tillsammans med övriga i stöd- och behandlingsgruppen ingår bland annat att medverka i gruppverksamhet, råd och stöd-öppen dörr samt delta i öppna förskolan.

Kvalifikationer

Vi behöver en medarbetare med högskoleutbildning som är inriktad för arbete med familjer. Du ska också ha erfarenheter av liknande arbete. Personlig lämplighet kommer att tillmätas stor betydelse.

Du ska vara intresserad av att arbeta med människor och förändringsarbete för familjer som kan ha en komplex livssituation och som behöver omfattande stöd. Det krävs att du är flexibel, välstrukturerad samt kan arbeta självständigt samtidigt som du fungerar väl i teamarbete. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökanden med olika bakgrund.

Du behöver ha körkort och tillgång till bil vid behov.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A850529

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Välkommen med din ansökan innehållande meritförteckning. Helst digital ansökan via Offentliga Jobb, annars post till Eda kommun, Individ- och familjeomsorgen, att: Thomas Strand, Box 66, 673 22 Charlottenberg. Märk ansökan med "Familjebehandlare"

Vi ser fram emot din ansökan så vänta inte utan sök tjänsten redan idag. Urval och intervjuer sker löpande.

Innan anställning kan ske begärs utdrag ur Rikspolisstyrelsens misstanke- och belastningsregister, lämnas i ett oöppnat kuvert.

Grundannonsering sker enligt kommunens policy, vi undanber oss därför bestämt försäljare av annonsplats, rekryteringssajter och liknande.