jobb just nu!

Hälsovetare till Kommunhälsan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kommunhälsan är Eskilstuna kommuns interna företagshälsovård som är till för kommunens chefer och medarbetare. Vår främsta uppgift är att skapa positiva resultat i kommunens hälso- och arbetsmiljöarbete. Våra bedömningar görs alltid utifrån ett professionellt och oberoende synsätt.

Kommunhälsan ligger under Serviceförvaltningen som är Eskilstuna kommuns serviceorganisation. Vi skapar värde för verksamheterna i kommunkoncernen genom att erbjuda effektiva och tydliga tjänster. Vårt mål är att våra kunder skall betrakta vår förvaltning som en kompetent, modern och affärsmässig partner. Totalt arbetar ca 15 personer på enheten och det är bla företagsläkare, företagssköterskor, beteendevetare, psykolog, ergonom, arbetsmiljöingenjör samt en administrativ handläggare.

Vi erbjuder dig trevliga kollegor och arbete i team med andra yrkesgrupper och möjligheter till kompetensutveckling inom företagshälsa. Att arbeta hälsofrämjande och driva ett systematiskt hälsoarbete i organisationen är ett prioriterat arbete och mycket viktigt för Eskilstuna kommun. Vår verksamhet ligger centralt i Eskilstuna, endast ett stenkast från centralstationen.

Arbetsuppgifter

Kommunhälsan arbetar med att förebygga och undanröja hälsorisker på arbetsplatser samt har kompetens att identifiera och beskriva sambanden mellan arbetsmiljö, organisation, produktivitet och hälsa. Vi styrs av de etiska riktlinjer och bestämmelser som reglerar respektive profession. Arbetet med hälsofrämjande insatser på arbetsplatser för chefer och medarbetare syftar till att förbättra hälsa och välbefinnande för att bidra till ett hållbart arbetsliv.

Vi är ett team med många olika kompetenser inom hälsa, arbetsmiljö, beteendevetenskap och medicin. Det övergripande syftet med vårt arbete är att bidra till friska medarbetare, hälsokompetenta chefer, attraktiva arbetsplatser och en god personalekonomi.

Vi vill nu stärka vårt team med en hälsovetare inom friskvård och hälsa som, på uppdrag av våra chefer ute i organisationen, leder och planerar hälsofrämjande insatser. Via en konsultativ uppdragsdiskussion tillsammans med chef identifiera olika förslag på åtgärder baserade på kundens behov. Det kan vara t.ex. utbildningar och grupputveckling. En stor del av arbetet innebär därför att du ansvarar för och håller utbildningar eller dragningar för både stora och små grupper inom organisationen.

I rollen ingår att initiera, planera, genomför och utvärdera hälsofrämjande insatser på såväl organisationsnivå som grupp- och individnivå inom kommunen.

Kvalifikationer

Du har en kandidatexamen (minst 120p/180hp) som hälsovetare med inriktning på friskvård och hälsa (tex friskvårdskonsulent, hälsopedagog eller hälsoutvecklare) eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Följande erfarenhet ser vi som meriterande:
• Några års aktuell arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter
• Erfarenhet av att hålla föreläsningar riktade till både små och stora grupper
• Erfarenhet från att leda grupprocesser
• Erfarenhet från offentlig verksamhet

Du är van att använda IT i vardagen och du har goda kunskaper i Officepaketet. Du har också mycket god förmåga att uttrycka dig, i både tal och skrift, på svenska. B-körkort är ett krav.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Som person är du engagerad och trivs med att inspirera andra. För att nå framgång krävs att du är en duktig pedagog och har lätt att skapa nya kontakter. Du är strukturerad men också flexibel när det behövs. Du driver och planerar självständigt ditt arbete. Du tar initiativ och ser möjligheter där andra ser utmaningar. Att vara konsultativ, lyhörd och lösningsorienterad är en självklarhet. Ett väl fungerande samarbete och ett gott bemötande är nyckeln till att du lyckas med ditt uppdrag.

Välkommen in med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde i augusti 2019
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5107:2

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.