Feriearbete i Borlänge kommun 2021

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Är du född 2003, 2004, eller 2005? Vill du få din första arbetslivserfarenhet? Är du intresserad av att göra nytta för Borlängeborna? Då ska du söka till våra tjänster som feriearbetare 2021.

Vi kommer att ha uppdrag inom olika delar av kommunens verksamheter vilket betyder att du som sökande har möjlighet att ange i din ansökan vad du är intresserad av.

Aktuella verksamhetsområden kommer att vara medborgarfrågor, barn- och ungdomsverksamhet, vård och omsorg, projekt och integrationsfrågor. Vi välkomnar alla att söka feriearbete, för oss på Borlänge kommun är mångfald en tillgång i alla våra verksamheter. Har du några speciella behov, eller något vi behöver känna till, går det bra att ange det i din ansökan.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som feriearbetare kan du arbeta med olika uppgifter och sysslor. Du kanske tycker om barn och ser dig själv arbeta på en skola i framtiden? Då kan du jobba på någon av våra förskolor, där får du möjlighet att lära dig ta hand om barn, leka och vara en bra förebild. Det finns även möjlighet att jobba inom Borlänges Sommarskola eller vara med och leda sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar under Trevligt Lov.

Även Borlänges äldre befolkning behöver hjälp, och för dig som tycker om att prata och umgås med äldre personer är det en fin chans att lära dig yrket inom äldreomsorgen. Du har även möjlighet att jobba inom funktionshinderomsorgen på några av kommunens grupp och servicebostäder.

För dig som vill vara med och påverka så finns möjligheten att jobba med RS Social Entrepreneur. Här får ungdomar insyn i de utmaningar som Borlänge står inför och en möjlighet vara med och utveckla kommunen som entreprenörer. Läs mer här: https://rookiestartups.se/utveckla-din-stad-som-entreprenor/

Vill du vara med och planera ditt eget feriearbete? Är du drivande och social och vill främja positiva möten mellan människor? Då kanske inriktning 2punkt0 är något för dig.

Covid-19
Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter får minderåriga inte arbeta i miljöer där denna riskklass förekommer. Som minderårig räknas den som ännu inte fyllt 18 år. Minderåriga ska därför inte utföra arbetsuppgifter inom vård och omsorg där det finns patienter eller brukare med konstaterad eller misstänkt covid-19. Därför ser vi gärna att du som fyllt eller fyller 18 innan feriejobbet startar söker dig mot omsorg/ barnomsorg.

Starta eget företag som sommarjobb!
Är du intresserad av att starta ett eget företag under sommaren? Rookie Startups är programmet för dig som vill prova på att driva ett eget företag. Under fyra sommarveckor (v. 25-28) kan du få möjligheten att starta ett företag och förverkliga en idé. Är du intresserad så kan du läsa mer och ansöka om du klickar på denna länk:
https://rookiestartups.se/rs-summer-dalarna/
OBS du ansöker endast via ovanstående länk och inte via denna annons om du är intresserad av att starta eget företag som sommarjobb.

Kvalifikationer

Generellt för dig som söker är att du ska vara nyfiken, engagerad och beredd att ta steget ut i yrkeslivet med ansvaret det innebär. Vi vill även att du ska vara pålitlig, lojal och tycka om att arbeta tillsammans med andra.

I övrigt är följande obligatoriskt för att vara aktuell:
• Folkbokförd i Borlänge kommun
• Född 2003-2005
• Inte tidigare haft feriearbete i Borlänge kommun

För att komma vidare i urvalsprocessen är det av högsta vikt att du som söker svarar på dessa frågor i ditt personliga brev:

• Vilken skola går du på?
• Vilken inriktning läser du?
• Varför vill du ha feriearbete inom Borlänge kommun och varför ska vi anställa just dig?
• Om du fick önska, vilket feriearbete skulle du helst vilja ha?

För den som erbjuds anställning inom skola/förskola krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.
Det hittar du på polisen hemsida:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Ansökan

Referensnummer:   A1007759

Gör ansökan

Lön

Löneform: Timlön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Kan i viss mån förekomma kvällsarbete.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.