jobb just nu!

Jobbcirkus utökar – är du vår nya kollega?

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

På Faktorietholmen i centrala Eskilstuna ligger Jobbcirkus, en utställning och verktyg för att vägleda unga och unga vuxna vidare i sina studier och framtida yrkesval. Utställningen riktar sig till elever i årskurs 5, 7 och 9 samt språkintroduktionsprogrammet i Eskilstuna. Vi erbjuder även i mån av plats övriga kommuner i Sörmland att komma med sina elever i årskurs 8 och språkintroduktionsprogrammet på gymnasiet för att besöka oss.

Utställningens syfte är att få elever i grundskolan att få ett intresse över skolan och att se möjligheter som finns på arbetsmarknaden. När elever besöker Jobbcirkus lockar vi fler unga att göra välgrundade gymnasieval och yrkesval. Jobbcirkus bidrar även till att eleverna får upp ögonen för vilka yrken och yrkestitlar det finns i samhället idag samt vad det innebär att arbeta inom exempelvis industri, landsting eller kommun. Vi vill att besökaren ska bli medveten om sina styrkor och goda egenskaper och hur dessa har ett samband till yrkesmöjligheter och arbetsmarknaden som råder.

Eleverna arbetar sig igenom utställningen där personalen är inspiratörer som får dem att se olika perspektiv och möjligheter. Vi samverkar med Fabriksföreningen, offentlig sektor, arbetsförmedlingen samt utvecklar nya samarbeten i näringsliv och offentlig sektor.

Nu söker vi en kollega som vill entusiasmera och engagera Eskilstunas ungdomar i sina framtida skol- och yrkesval!

Arbetsuppgifter

Gillar du att prata inför grupper? Är du duktig på att fånga ungdomars uppmärksamhet och få dem engagerade? Sök då till oss på Jobbcirkus!

En vanlig dag på jobbet betyder att du kommer att träffa grupper från grundskolan och elever från språkintroduktionsprogrammet på gymnasiet som ska guidas igenom utställningen. Utställningen är uppbyggd på stationer och varje station har en anvisning till vad samtalet mellan dig och gruppen ska handla om. Här får du använda dina pedagogiska färdigheter och kreativitet för att anpassa visningen till gruppen du har framför dig.

Till utställningen kommer också elevgrupper med yngre elever i exempelvis årskurs 5 och där arbetar du framförallt med stationerna i ett motiverande syfte. Du ger dem information om deras viktiga roll för framtiden i vårt samhälle. I ditt uppdrag arbetar du också med att göra utställningen användarvänlig för studie- och yrkesvägledare som kommer till Jobbcirkus med sina elevgrupper.

På Jobbcirkus så arbetar vi hela tiden med arbetsmarknaden och för att hålla oss uppdaterade om denna föränderliga marknad så erbjuds täta samtal med studie- och yrkesvägledare. I rollen ingår viss administration som exempelvis bokningar av visningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning som pedagog, studie- och yrkesvägledare eller annan utbildning som kan bedömas likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat med arbetsmarknadsfrågor, men det är inget krav. Starkt meriterande är om du har erfarenhet av att ha arbetat med barn och ungdomar. För rollen krävs att du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift och känner en trygghet att använda IT i arbetet.

I den här rollen behöver du vara social, gilla att stå i centrum och är lyhörd för gruppen du har framför dig när du visar runt i utställningen. Du kommer få många olika slags frågor och det är viktigt att du kan ge information på ett varierande sätt så att alla elever får ta del av budskapet. Vi ser gärna att du kommer med idéer på hur vi kan utveckla utställningen och att du själv är intresserad av att omvärldsspana inom arbetsmarknadsområdet.

För rätt person är det här ett roligt arbete där du har möjlighet att påverka elever till sina framtida val i skol- och yrkeslivet!

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2019-12-31

Tillträde enligt överenskommelse
50%
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   5057

Gör ansökan

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 53 förskolor, 27 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter plus ett antal gemensamma enheter som exempelvis särskolan. Tillsammans är vi cirka 3700 medarbetare.

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.