Undersköterska till hemtjänsten för Sveriges viktigaste jobb!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Vi tar tillvara på tillväxten genom ständig utveckling och förnyelse inom alla områden. Mångfald, integration och jämställdhet är något som vi strävar emot i alla beslut. Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.

Lekebergs kommun består bl.a. av centralorten Fjugesta och tätorterna Mullhyttan och Hidinge/Lanna. Med korta avstånd, goda kommunikationer och kommunens strategiska placering är det enkelt att ta del av både landsbygd och stad. Här finns attraktivt boende, ett rikt kultur- och fritidsliv och ett bra företagsklimat.

Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vår vision är trygghet och nytänkande, naturligt nära. Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.seSocialförvaltningen bedriver en bred verksamhet inom äldreomsorg, funktionshinderområdet, hälso- och sjukvård samt individ- och familjeomsorg. Vi har för närvarande ca 250 medarbetare.
Vill du arbeta inom vår förvaltning så är du i en organisation där vi sätter människors behov av stöd i centrum. Ett bra bemötande och ett professionellt förhållningssätt till våra brukare är ett ledord för kvalitet inom vårt arbete. Vi arbetar utifrån ett synsätt där vi i alla led fokuserar på att de resurser och förmågor som finns hos varje människa ska tillvaratas. Vi uppmuntrar till delaktighet och eftersträvar alltid ett gott bemötande med respekt för den personliga integriteten.

Arbetsuppgifter

Att arbeta som undersköterska inom Lekebergs kommun är ett självständigt, ansvarsfullt och varierande arbete och ett av Sveriges viktigaste jobb! Nu söker vi nya medarbetare till att bli en del av vårt team inom hemtjänsten.
Som undersköterska får du en betydande roll för våra brukare. Inom hemtjänsten är man verksam hos brukarna i deras eget hem och du utgör en viktig del i att skapa en god livskvalitet och vardag för dem. Hos oss lär du känna brukarna och deras anhöriga väl, vilket ger en god kontinuitet.

Du kommer att arbeta med omvårdnadsinsatser av olika slag utifrån ett rehabiliterande arbetssätt och efter brukarens individuella behov, enligt SoL och HSL. Tillsammans med dina kollegor och andra professioner ska du med omsorg och omtanke säkerställa att våra brukare får bästa möjliga tillvaro.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består i att, utifrån biståndsbeslut, planera och utföra kvalificerat omvårdnadsarbete. Utöver det praktiska arbetet ingår även att dokumentera händelser kring brukaren samt att ha kontakt med brukarens anhöriga. Du kommer också att ha stora möjligheter att påverka vårt förändrings- och förbättringsarbete inom hemtjänsten.

Det dagliga arbetet planeras digitalt och insatserna hos brukarna registreras med mobiltelefon. Hemma hos de flesta brukarna finns digitala lås som öppnas med mobiltelefonen. Vi kör elbilar och dieselbilar i tjänsten. Vi har elcyklar som används vid besök i tätorten.
Arbetet är förlagt på dag-, kvällstid samt helg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• utbildning som undersköterska
• datorvana
• en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• B-körkort med körvana samt utan hinder får köra bil samt även kan cykla

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta som undersköterska och/eller arbete i verksamhetssystemen Life Care och/eller Procapita.

Du har ett genuint intresse, empati och känsla för omsorg om människor. Du visar din arbetsglädje och har ett professionellt bemötande gentemot brukare, anhöriga och kollegor.
Du är lyhörd och flexibel och har förmågan att anpassa ditt arbetssätt beroende på brukare. För rollen krävs att du är bra på att planera och organisera ditt arbete. Du har en god förmåga att samarbeta, är ansvarstagande och självständig och är öppen för idéer och har förmågan att hitta lösningar och möjligheter i olika situationer.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1099185

Gör ansökan

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.