jobb just nu!

Vattensamordnare Gis/it kompetens

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta på en av länets mest spännande arbetsplatser?

Länsstyrelsen är statens förlängda arm i Norrbotten och vårt uppdrag är att säkerställa att riksdagens och regeringens beslut får så bra effekt som möjligt, utifrån förutsättningarna i länet. Med vår vision "Tillsammans för Norrbottens bästa "arbetar vi för att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, stöd, utveckling, tillsyn och samordning inom många olika områden.

Som medarbetare på Länsstyrelsen kan vi erbjuda dig:
• Utmanande och intressanta arbetsuppgifter
• Möjlighet att bidra till samhällsnytta
• Goda utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö
• Bra anställningsvillkor och hälsofrämjande aktiviteter.

En viktig roll är att vara Vattenmyndighet för Bottenvikens vattendistrikt. Länsstyrelsen i Norrbotten är en av fem länsstyrelser som har ett särskilt utpekat uppdrag att vara Vattenmyndighet. På vattenmyndigheten i Bottenviken arbetar ca 10 personer inom olika kompetensområden. Arbetet utgår ifrån EU:s ramdirektiv för vatten där det långsiktiga målet är att uppnå en god vattenstatus på alla inlands-, grund- och kustvatten. Vattenmyndigheten samordnar arbetet med vattenförvaltning i Bottenvikens vattendistrikt som omfattar två län, 28 kommuner samt Torneälvens avrinningsområde som delas med Finland. Vattenmyndigheten deltar också i den gemensamma organisation som finns mellan de fem vattenmyndigheterna och samverkar med nationella myndigheter och organisationer. Vill Du veta mer om vattenmyndigheterna så gå in på hemsidan www.vattenmyndigheterna.se

Vattenmyndigheten hör till enheten för vatten och fiske. På vatten- och fiskeenheten ingår förutom vattenmyndigheten även fiskefunktionen som bl.a. svarar för tillståndsärenden, tillsyns- och förvaltningsfrågor samt fiskeutredningsgruppen som bedriver undersöknings- och utredningsverksamhet. Enheten har totalt 19 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Visst vill du jobba för hållbara vatten? Nu söker vi en vikarierande vattensamordnare med GIS/IT kompetens till vattenmyndigheten för Bottenvikens vattendistrikt.
Tjänsten som vattensamordnare innebär att du har ett samordningsansvar för de GIS/IT-frågor som är aktuella i vattenmyndigheternas vattenförvaltningsarbete. Som vattensamordnare kommer du att arbeta på Vattenmyndigheten både i Bottenvikens vattendistrikt samt nationellt.

Vattenmyndigheten har ett nära samarbete med de övriga fyra vattenmyndigheterna och med de båda länsstyrelserna inom distriktet i syfte att skapa en effektiv och integrerad vattenförvaltning. Arbetet innehåller många stimulerande uppgifter och goda möjligheter till personlig utveckling.

Du kommer att ingå i vattenmyndigheternas arbetsgrupp som arbetar med GIS/IT arbetsuppgifter. Periodvis kommer arbete med GIS/IT-frågor varvas med arbetsuppgifter av strategisk karaktär som leder till att vi ger underlag för att det ska kunna skapas god vattenstatus i våra vatten.

• förekommande arbetsuppgifter inom vattenförvaltningens arbetscykel, såsom kartframställning, arbete med lagringsytor, web- eller rapportproduktion, med tyngdpunkt på GIS och övrig datahantering. Vi arbetar i ESRI-miljön.
• ha ett samordningsansvar för aktuella GIS/IT-frågor på vattenmyndigheten
• samverkan och dialog internt och externt med andra vattenmyndigheter, IT enheten samt andra organisationer och myndigheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• har akademisk utbildning inom GIS, naturvetenskap, natur-/kulturgeografi eller annan relevant utbildning
• har erfarenhet av att arbeta med GIS-/datahantering och har erfarenhet av att arbeta med GIS och geodata på användarnivå i ESRI-miljö
• har god samarbetsförmåga och är van att samarbeta med många andra aktörer
• är självgående och har förmåga att anlägga ett brett samhällsperspektiv i arbetet
• är van att arbeta självständigt och att ta egna initiativ och identifiera nödvändiga processer/steg i arbetet
• har goda färdigheter i att kommunicera, vårdat enkelt och begripligt samt presentera såväl muntligt som skriftligt på svenska
• är ordningsam och har ett strukturerat arbetssätt
•har körkort för bil

Det är ytterligare en fördel om du:
• kunskaper kring databashantering exempelvis access
• har erfarenhet av projektledning och att arbeta i nätverk eller liknande
• har erfarenhet av arbete med vattenförvaltning eller andra vattenfrågor
• har erfarenhet av arbete på relevant nivå inom statlig myndighet eller kommun

Länsstyrelsen fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Vikariat i första hand t.o.m 2020-08-31. Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   112-6352-19

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning.

Övrigt

Vi ser mångfald bland våra medarbetare som en självklarhet. Vi sätter också stort värde på dina kunskaper i lulesamiska, nordsamiska, meänkieli och finska eftersom de nationella minoritetsspråken finns representerade i vårt län.

I och med denna annons så har Länsstyrelsen slutligt bestämt val av annonsmedia.