Lönehandläggare till vårt team

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Malung-Sälens kommun har ca 10 000 invånare och ligger i natursköna Dalarna, hit kan du flyga till och från vår internationella flygplats i Sälen. Här finns Sälenfjällen som gör oss till norra Europas största vinterturismdestination. Malung- Sälens fantastiska natur, stora evenemang och upplevelser gör att vi bland annat kan erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i.

Malung-Sälens medarbetare är nyckeln till framgång, därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. Som anställd hos oss erbjuder vi en rad förmåner bland annat:

• Friskvårdsbidrag
• Flexibla arbetstider när det är möjligt
• Egen kommun-massör med förmånliga priser på friskvårdsmassage
• Tillsvidareanställd och månadsavlönad personal erbjuds säsongskort till Sälenfjällens anläggningar till förmånligt pris.

Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsuppgifter

Vår kollega kommer gå i pension och vi söker nu dig som vill vara med och utveckla lönearbetet ihop med oss på personalkontoret. På personalkontoret i Malung-Sälens kommun ingår lönekontoret som en mycket viktig del. Kommunen har cirka 1000 ordinarie medarbetare och därtill en hel del vikarier som alla gör ett värdefullt arbete och ska få korrekt lön i rätt tid. Vardagen är i teamet om 5 lönehandläggare. Vi sitter tillsammans på Malungs Resurscentrum med personalchef, personalutvecklare samt Bemanningsenheten. Vi har alla lite olika erfarenhet och bakgrund samt olika ansvarsområden.

Som lönehandläggare arbetar vi dagligen med att:

• förbereda, registrera underlag för lön
• systemförvaltning och i våra olika personal, lön-, schema- och tidsrapporteringssystem
• arbeta konsultativt mot kommunens chefer och medarbetare
• utbilda superanvändare i våra system
• kvalitetssäkra löneprocesserna

Vi ansvarar för rapportering av pensioner och hanterar utbetalningsprocesser till alla våra medarbetare i kommunen samt därtill hantering av ärenden hos bland annat Kronofogden, Försäkringskassan samt Arbetsförmedlingen för rekvirering av medel. Vi är en supportfunktion dit chefer och medarbetare vänder sig med sina frågor kring lön.

Du kommer att få vara med i digitaliseringsarbetet då vi påbörjat införandet av e-arkiv, digitala lösningar för rapportering och kommande digitaliserad anställningsprocess.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har en utbildning som lönespecialist, löneadministratör eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom lönehandläggning samt ekonomihantering, gärna från kommunal verksamhet eller region.

Du bör vara väl förtrogen med tolkning och tillämpning av lagar och kollektivavtal som rör vårt arbetsområde, om du arbetat med Allmänna Bestämmelser tidigare så är det meriterande. I rollen ska du kunna arbeta konsultativt mot kommunens chefer och kunna svara våra medarbetare på frågor.
Det är meriterande om du arbetat i systemen Visma Personec P, WinLas och Time Care, men vi ser även att erfarenhet av andra system är lika viktigt och därtill goda kunskaper i Excel.

Som person gillar du att ge service och har ett mycket professionellt bemötande i telefon samt skrift. Du är engagerad och intresserad av lönefrågor, lagar och kollektivavtal som rör vårt ansvarsområde samt håller dig uppdaterad inom arbetsområdet. Du är en person som är ansvarstagande och utför arbete enligt månads- och årsplanen som finns med noggrannhet.

För att trivas hos oss behöver du gillar att arbeta både självständigt och i grupp. Inom lönehandläggningen är det perioder som är väldigt mycket att göra och det krävs att du har förmåga att hantera och organisera ditt arbete. Du gilla utmaningar och utveckling, ser möjligheter i en verksamhet som ständigt utvecklas och vilja hjälpas åt tillsammans.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse, gärna under april.

Ansökan

Referensnummer:   A1077303

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

För att se alla våra pågående rekryteringar, se www.malung-salen.se/ledigajobb.
Vi har inför rekryteringsprocessen beslutat om de medieval som ska göras i rekryteringen. Med anledning av detta motsäger vi oss all kontakt gällande annonsering, rekryteringshjälp och bemanningsförslag vänligen, men bestämt.