Förskollärare sökes till Enebackens förskola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

Enebackens förskola utökar nu med ytterligare en förskollärare. Gemensamt med övriga förskolor i området arbetar vi med att utveckla verksamheten utifrån barnens nyfikenhet och inflytande, pedagogisk dokumentation och professionalitet. Vi vill våga tänka nytt, där barnen sätter spår i vår verksamhet med hjälp av ett projekterande arbetssätt. Vi lägger även extra fokus på utveckling av våra lärmiljöer och utepedagogik.

Förskoleområdet arbetar gemensamt för att utvecklas och utmanas framåt. För detta har vi ett tydligt systematiskt arbete för dokumentation, reflektion, uppföljning och utveckling.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med en målmedveten ledning, där du aktivt kan vara delaktig i att bygga upp och skapa den bästa förskolan för barnen. Hos oss är det bara fantasin som sätter gränser när vi vill utveckla.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med resten av arbetslaget arbetar du som förskollärare utifrån aktuella styrdokument där du planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten. Med läroplanen som bas väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar.

Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du har ett intresse av att aktivt stödja barnens utveckling med ett kreativt, brett och varierat arbetssätt som bejakar och tar tillvara barnens alla sinnen. Samarbete med övrig personal är en annan viktig uppgift då arbetet runt barnen sker i team.

Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, vårdnadshavare och kollegor. Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för den pedagogiska verksamheten i enlighet med läroplanens riktlinjer. I uppdraget som förskollärare vill vi att du driver och utvecklar verksamheten med utgångspunkt i forskning och vetenskaplig grund.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen och som vill vara med och skapa kvalitet för barnen, växa och utvecklas i din yrkesroll, dela med dig av dina erfarenheter och erövra nya. Vi ser gärna att du har mod att utveckla förskolans verksamhet och miljöer genom egna initiativ och kreativitet.

Vi ser också att:
- Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.
- Du har förmågan till ett flexibelt arbetssätt och har en positiv anda.
- Du får gärna ha erfarenhet av pedagogisk dokumentation då vi använder det som ett verktyg för att synliggöra barnens delaktighet och inflytande utbildningen.
- Kompetens och erfarenhet av utepedagogik samt användning av TAKK är meriterande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde omgående alternativt enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   135/23

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.