jobb just nu!

HR-strateg

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Tjänsten som HR-strateg är placerad på Personalkontoret inom Kommunstyrelseförvaltningen, som är en stabsfunktion. På kontoret arbetar 22 personer uppdelade på en personalenhet och en löneenhet.

Personalkontoret arbetar som intern konsult mot kommunens förvaltningar med råd och stöd inom HR-området. Vi har ett kommunövergripande ansvar för HR-frågor och allt som hör därtill. Viktiga områden är arbetsmiljö, arbetsrätt, hälsofrämjande arbete samt rehabilitering, jämställdhet och ledarskapsutveckling.
Omvärldsbevakning samt samverkan både internt och externt är andra delar som ingår i kontorets uppdrag.

PERSONALFÖRMÅNER
Sandvikens kommun erbjuder ett flertal personalförmåner. Inom många av våra yrkeskategorier erbjuds semesterväxling och årsarbetstid. Du kan även utöva friskvård till förmånligt pris och delta i hälsofrämjande aktiviteter som gör att vi mår bra till kropp och själ. Pulsen är vår personal- och fritidsförening som vi är mycket stolta över, som erbjuder många aktiviteter och dessutom är en av Sveriges bästa personalföreningar.


Arbetsuppgifter

Som HR-strateg erbjuder vi dig en utvecklande och stimulerande roll med stort eget ansvar. Du arbetar både strategiskt och operativt främst med frågor inom områdena arbetsmiljö och rehabilitering. Praktiskt rehabiliteringsarbete ingår också i tjänsten.
Du arbetar självständigt och driver frågor inom ovanstående områden samtidigt som du ingår i en enhet som företräder kommunen på ett övergripande plan.
Du samverkar med oss på kontoret, förvaltningarnas chefer, HR-konsulter, medarbetare samt har goda kontakter med de fackliga organisationerna.
Som HR-strateg håller du utbildningar/seminarier/föredrag inom ditt område.
Du har en aktiv roll i personalkontorets arbete med att utveckla och dra nytta av digitaliseringen samt det övergripande utvecklingsarbetet.

Kvalifikationer

Vi söker en erfaren strateg med adekvat utbildning som arbetat praktiskt inom HR-området. Kunskaper om och erfarenhet av arbetsmiljöarbete och rehabilitering väger tungt.

Egenskaper vi ser som viktiga
- Mycket god samarbetsförmåga
- Förmåga att ta egna initiativ och arbeta självständigt
- Tänker strategiskt, är resultat- och utvecklingsinriktad med ett brett perspektiv
- Är lugn och kontrollerad i stressade situationer.
- Ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och det professionella

Kommunikation är ett av våra ledord. Vi lägger stor vikt vid att du har god förmåga att uttrycka dig i tal både i enskilda möten, små och stora grupper. Samt att du producerar skriftliga dokument av hög kvalitet.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   15-19

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.