Enhetschef Vård och omsorg

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Arbetsuppgifter

Vill Du vara en del av att utveckla Askersunds äldreomsorg i ett spännande utvecklingsskede? Gillar du att arbeta tätt ihop med dina medarbetare och din ledningsgrupp, hitta lösningar och möjligheter och trivs med att vara chef? Då kan du vara rätt enhetschef för oss!

Vi söker nu en enhetschef inom vård och omsorg med ansvarsområde hemtjänst.

Som enhetschef har du ansvar för verksamhetsutveckling, personal, budget och arbetsmiljö för din enhet. I nära dialog med ledning och medarbetare ska du forma, utveckla och följa upp arbetet utifrån formulerade mål och uppdrag. Att samverka inom området, förvaltningen, kommunen i övrigt och med andra aktuella aktörer är en viktig del av ditt arbete. Du bevakar samhällsutveckling och att metoder och arbetssätt utgår från forskning, nationella riktlinjer och beprövad erfarenhet.

Som enhetschef är du underställd områdeschefen och ingår i områdets ledningsgrupp tillsammans med områdeschef och ytterligare 12 enhetschefer. Som deltagare i ledningsgruppen är du tillsammans med andra enhetschefer ansvarig för verksamhetsområdets utveckling.

En god förmåga att se till helheten är en förutsättning. Lyhördhet, öppenhet, flexibilitet och förändringsbenägenhet är andra ledord som är viktiga för oss.

Vi vill att vård och omsorg ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid att du som chef skapar trygghet genom struktur, en öppen och tydlig kommunikation till kollegor och medarbetare samt ledning.

Du ska ha en akademisk examen inom vård och omsorg, social eller beteendevetenskaplig inriktning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tidigare erfarenhet av chefsuppdrag är önskvärt. Vidareutbildning inom organisation och ledarskap är meriterande. Du förutsätts vara väl förtrogen med aktuell lagstiftning i arbetet med äldreomsorg.

Du är modig, har integritet, och kan fatta egna beslut. Som person och ledare är du mål- och resultatorienterad och har en utvecklad social säkerhet med förmåga att läsa av och agera i olika sociala situationer. Du behöver vara förändringsbenägen och ha intresse samt förmåga att leda en verksamhet i utveckling.

Du är en tydlig kommunikatör med förmåga att skapa lust, engagemang och förståelse för mål och uppdrag bland dina medarbetare, samtidigt som du är lyhörd för idéer och synpunkter från såväl medarbetare som uppdragsgivare. Du har mycket god förmåga till samarbete och har lätt för att skapa relationer.

Du kan prioritera och har god förmåga att fatta beslut. Du har vana och eller förståelse för att arbeta med ekonomisk effektivitet. Erfarenhet av bemanningssystem är meriterande.

Datavana och förmåga att snabbt kunna ta till sig nya it-system är en förutsättning liksom god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet och personlighets- och lämplighetstest kan bli aktuellt vid urvalet.

Körkort B är ett krav. Tillgång till egen bil är önskvärt.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   ECHTJ 01

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Observera! Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Askersunds kommun, och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt. Vi väljer själva var och hur vi annonserar!