jobb just nu!

Pedagog med fokus på digitala möjligheter

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Upplevelseförvaltningen arbetar på uppdrag av upplevelsenämnden med att utveckla möjligheter för alla som bor och verkar i eller besöker Enköpings kommun att ta del av, eller själv utöva aktiviteter, inom fritid, idrott och kultur främjar lärande och hälsa. Vårt utbud formas i hög grad i samverkan med ett aktivt civilsamhälle, men också tillsammans med medborgare, besökare, andra aktörer samt andra nämnder och förvaltningar.

Biblioteken har i uppdrag att öka kunskapen om hur informationsteknik kan användas för kunskapsinhämtning, lärande och delaktighet i kulturlivet. Nu vill vi utveckla arbetssätten i digitala frågor. Vi söker dig som vill hjälpa oss och bidra till att fler i samhället blir digitalt delaktiga.Tjänsten finansieras med stöd av regionalt utvecklingsbidrag och ingår i den nationella satsningen Digitalt först med användaren i fokus.

Arbetsuppgifter

För att kunna vara en del av samhället krävs det ofta att det finns möjlighet att kunna ta del av information, underhållning, tjänster genom digital delaktighet. Bankärenden, skolfrågor, tågbiljetter och sjukvård- allt fler offentliga tjänster görs digitalt. Det är också viktigt utifrån ett demokratiskt perspektiv att kunna använda de digitala arenorna för att kunna göra sin röst hörd. Det blir ett problem framförallt för äldre, de som har språkbarriärer eller kognitiva och fysiska funktionshinder. Det innebär att bibliotekspersonalen måste hänga med i den snabba teknikutvecklingen, ha kunskap om offentliga verksamheters uppdrag och digitala tjänster, och hantera olika etiska dilemman. Det innebär också att vi ska vara goda handledare för de personer som söker hjälp hos oss. Ditt uppdrag är att stödja oss i att utveckla vårt arbetssätt och bli trygga i att handleda besökare i digitala frågor. Du inspirerar, handleder med utgångspunkt i verksamhetens digitala tjänster.Kvalifikationer

Vi söker dig som har pedagogisk insikt och erfarenhet. Du kan vara bibliotekarie, pedagog eller ha annan erfarenhet som vi finner likvärdig. Du ska vara väl insatt i den medie-och informationskunnighet som ställs på oss för att vi ska kunna hantera vår vardag.
Det är meriterande om du har några års aktuell arbetslivserfarenhet från biblioteksområdet eller annan erfarenhet som bedöms som likvärdig.
Som person är du social och utåtriktad. Du har en pedagogisk förmåga, är flexibel och kan lätt se vilka behov som finns. Du är en person som trivs med att ta initiativ och vågar prova nya arbetsmetoder för att förbättra, förändra och utveckla. Du har en positiv attityd med förmåga att engagera och entusiasmera de du arbetar med. För tjänsten krävs B-körkort. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet.Anställningens omfattning

Tillträde:   2020-08-20

Tidsbegränsad till: 2020-12-16

eller enligt överenskommelse.
50 % Rekrytering till tjänsten sker löpande.
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   C39700

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.