jobb just nu!

Speciallärare 100% tv till Tunaskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Tunaskolan, belägen på området Tuna mitt emellan Mjölkudden och Notviken har ett av Luleås större upptagningsområden. Skolan har ca 450 elever. Inne i Tunaskolan bedriver också särskolan verksamhet vilket innebär att vi inom vår skola får möjligheter att samverka med varandra. Skolan är självförsörjande vad gäller lokaler vilket gör att vi slipper resor till andra skolor då eleverna ska ha de praktiskt-estetiska ämnena.

På området har vi vidare goda kontakter med områdesgruppen där bland andra Notvikens IK, Kyrkan, SPF samt Hyresgästföreningen ingår. På tal om Notvikens IK kan skolan nyttja hela deras anläggning som är anknuten till skolområdet genom en tunnel under Mjölkuddsvägen. Likaså finns närhet Coop Norrbotten arena under vinterhalvåret. Tunaskolans centrala läge gör att skolans elever har lätt att nå evenemang som anordnas i centrum eller på universitetsområdet, något som också förvaltas väl av våra skickliga pedagoger. Trots sitt centrala läge har Tunaskolan även närheten till naturen och vattnet vilket i sin tur ger stora möjligheter till variation i undervisningen. Skolan har byggts om och har genomgående helt nya lokaler.

Arbetsuppgifter

Vi utformar tjänsten efter din kompetens. Som speciallärare på Tunaskolan kommer du att arbeta med elever som behöver extra stöd. I tjänsten ingår också samverkan med övrig personalgrupp och med grundsärskolan. Du kommer att ingå i ett arbetslag om ca 8-10 personer och i tjänsten ingår även mentorskap. Du kommer att ha en viktig roll i skolans systematiska kvalitetsarbete.

Som speciallärare vid Tunaskolan utgår ditt arbete från elevers behov. Vi förutsätter att du använder metoder som visat sig framgångsrika i aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Du ger Tunaskolan spetskompetens inom ämnet specialpedagogik. Målgrupp för ditt uppdrag är elever och arbetslag. Samverkan kan ske i form av handledning, fortbildning, föreläsningar, kollegialt lärande samt pedagogiska utredningar. Du kommer att ingå i en verksamhet med nära samarbete med övriga professioner inom Elevhälsan.

Kvalifikationer

Du är legitimerad speciallärare. Det är viktigt att du har goda kunskaper och erfarenhet av elevers behov vid komplicerad inlärning. Dokumenterad kompetens och erfarenhet relaterad till arbetet som specialpedagog samt några års yrkeserfarenhet är meriterande. Vidare ser vi det som särskilt meriterande om du har kunskaper inom pedagogiska utredningsspektrumet exempelvis ITPA eller läs- och skrivutredningar.

Arbetet som speciallärare ställer stora krav på samarbetsförmåga, flexibilitet och lyhördhet. Det är därför viktigt att du har en god förmåga att kommunicera i uppdraget, både muntligt och skriftligt, i olika sammanhang.

Vi förutsätter att du är väl insatt i de styrdokument som reglerar skolan och att du agerar utifrån dessa i mötet med elever, vårdnadshavare och personal. Eftersom vi anser att Luleå kommuns gemensamma värdegrund är viktig som en ledstjärna i arbetet kommer vi att sätta stor vikt vid att du som söker har engagemang i ditt arbete med våra elever, att du agerar och verkar ansvarstagande i din roll som lärare inom Luleå kommun, och självklart också att du har rätt kompetens då vi tillsätter denna tjänst.

Även du som har specialpedagogexamen är välkommen med din ansökan, då vi utformar tjänsten efter din kompetens.

Anställningens omfattning

Tillträde: enligt överenskommelse.

Intervjuer kan komma att ske löpande, så välkommen med din ansökan redan idag!

Ansökan

Referensnummer:   A961610

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Om du erhåller tjänsten måste du lämna ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb