Anläggningsansvarig och beredare till Stadsnät

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I över 100 år har Sandviken Energi skapat möjlighet för människor och näringsliv i Sandvikens kommun att växa. Vårt arbete påverkar livet för alla i kommunen - det ställer höga krav på att vi erbjuder trygga, driftsäkra och prisvärda tjänster av hög kvalitet. Vår historia började 1914, när Sandviken Yttre Belysnings AB bildades. Sedan dess har vi bytt namn, utvecklats till en koncern med fyra affärsområden, över 160 medarbetare och en omsättning på cirka 500 miljoner kronor. Vi är en trygg och stabil arbetsgivare som skapar samhällsnytta för dagens och för kommande generationer.

Arbetsuppgifter

Det här är en ny roll hos oss inom en spännande framtidsbransch. Telekombranschen är under ständig utveckling och som anläggningsansvarig och beredare inom stadsnät får du möjlighet att vara en del i utvecklingen framåt. Du rapporterar till chefen för stadsnät.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna i rollen består av att se till så att våra anläggningar förvaltas på ett optimalt sätt. Du utför beredningar av planerade investeringar, anslutningsärenden och förebyggande underhåll med fokus på kostnadseffektivitet och lönsamhet.

Vårt gemensamma arbetsmiljöarbete är viktigt för oss och du är med och bidrar genom att förebygga och förbättra arbetsmiljö, miljö och säkerhet. Du tar ansvar att följa lagar, författningar och regelverk samt rapporter enligt myndigheters krav.

I din roll ansvarar du för att anläggningarna är säkra för både person och miljö och att det finns förutsättningar att leverera Stadsnäts tjänster till våra kunder. Dina arbetsuppgifter är både operativa och administrativa. Du tar initiativ och är flexibel och kan göra självständiga bedömningar inom ditt ansvarsområde för ett effektivt arbete.

Som anläggningsansvarig och beredare kommer du att arbeta med bland annat följande arbetsuppgifter:
• Underhåll, projekt och utveckling på Stadsnäts anläggningar.
• Ekonomiuppföljning och teknisk uppföljning för att upprätthålla eller förbättra Stadsnätets driftsäkerhet och efterlevnad av rådande krav.
• Att färdigställda projekt följer standarder, regler och tekniska krav
• Driva ständiga förbättringar och genomföra uppföljningar för ökad leveranskvalitet och leveranssäkerhet.
• Utföra beredningar och anläggningskonstruktion.
• Gör kostnadskalkyler, uppdaterar nätdokumentation och kunddokumentation.
• Agera rådgivande och stödjande i frågeställningar kring tekniskt utförande och konstruktion.
• Medverka vid upprättande av exploateringsavtal, servitutsavtal och ledningsrättsförhandling.
• Utföra markutredning, värdering och förhandling samt skriver markavtal.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen behöver du ha:
• Erfarenhet från bygg- eller entreprenadprojekt.
• kunskap och erfarenhet från t ex beredning och planering.
• Grundläggande teknisk och ekonomisk förståelse för bredbandsnät och byggande av denna infrastruktur. Med en stark drivkraft i ekonomiskuppföljning och lönsamhet.
• Förmåga att planera och leda underhållsarbete och projekt.
• Kunskap och vana från nyttjande av datoriserade systemstöd då det är ditt dagliga verktyg. Du har förståelse för både systemägande och systemförvaltning av IT-system.

Personliga egenskaper
Du har ett eget driv och engagemang i det du gör och lätt för att samarbeta. Du har affärsmässig och strukturerad. Du förstår kunders behov och har erfarenheten att kunna erbjuda kunder lösningar som motsvarar behoven.

Då rollen innebär många kontakter med såväl interna som externa utförare och kunder är förmågan att kommunicera tydligt och effektivt viktigt i rollen. Du behöver därför kunna uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som skrift.

En värdefull erfarenhet är om du har ett par års erfarenhet från systematiskt underhållsarbete inom telekom eller liknande samt vana av arbete med datoriserade underhållssystem.

Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer att ske.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast efter överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   323-22

Gör ansökan

Övrigt

Välkommen att bidra till Sandviken Energis fortsatta utveckling!
Vi erbjuderdigen trygg och spännande arbetsplats med ett gäng härliga kollegor. Vi har fokus på säkerhet och hållbar arbetsmiljö - hos oss ska du kunna jobba ett helt arbetsliv utan att ta skada. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och vi tror på en jämställd arbetsplats med mångfald. Vi ser styrkan i våra olikheter och genom en inkluderade kultur lyckas vi allra bäst med vårt uppdrag.

Vi värnar om att alla ska ha balans mellan arbete och fritid och som medarbetare hos oss kan du ta del av flera förmåner så som möjlighet att träna i vårt eget gym, massage, delta i friskvårdsaktiviteter samt friskvårdsbidrag.

Fackliga företrädare
Sveriges ingenjörer, Ledarna, Kommunal, Vision och Seko. Representanter nås på tfn 026-241600