Erfaren Socialsekreterare sökes

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Arbetsuppgifter

Socialförvaltningen i Åstorp är inne i ett spännande utvecklingsarbete där en ny organisation har arbetats fram utifrån ökad kvalitet och tillgänglighet. Vi stärker upp och tänker nytt!

Vi går in i digital hantering av biståndsansökningar, förstärker och ställer om inom ekonomiskt bistånd. Enheten söker nu en erfaren socialarbetare. Arbetet är primärt som socialsekreterare i vårt utredningsteam för ekonomiskt bistånd. Arbete hos oss innebär ett kvalificerat utredningsarbete som präglas av bra bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet.

Dina arbetsuppgifter kommer primärt att vara att ta emot och behandla ansökningar av ekonomiskt bistånd samt att erbjuda råd, stöd och vägledning till medborgare i ekonomisk utsatthet, att bedöma och utreda rätten till bistånd enligt Socialtjänstlagen. Familjefridsarbete ingår i tjänsten. Det är ett spännande arbete med mycket omväxling och olika uppdrag som ger en stor variation på arbetsuppgifterna varje dag.

Du får möjlighet att utföra ett gott socialt arbete i mötet med klienter samt möjligheter att engagera dig i olika uppdrag som främjar såväl verksamhetens som din egen utveckling. Arbetet innebär mycket samarbete både internt och externt.

Vi söker dig som med humor, engagemang och mod kan jobba flexibelt och självständigt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av handläggning av ekonomiskt bistånd. Om du har erfarenhet av samarbete med externa aktörer såsom Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Region Skåne är det meriterande.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Erfarenhet av LifeCare och grundutbildning i MI, FREDA och PATRIARK är meriterande.

Du behöver kunna sätta dig in i klienters situation och möta dem på ett respektfullt sätt. Vidare har du god organisatorisk och administrativ förmåga. Vi vill att du arbetar utifrån en helhetssyn och är motiverande i ditt arbetssätt.

Som person ser vi gärna att du är nyfiken, orädd och har stort engagemang för ditt uppdrag. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och ett intresse för att arbeta med ekonomiskt bistånd och med människor i en föränderlig situation.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga då du kommer att arbeta i team.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1044960

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Förmåner

Friskvårdsbidrag, tillgång till förmånsportal och utbildningsportal

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.