jobb just nu!

Skolkurator Gylle skola F-6

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gylle skola är en F-9 skola, vi består av en yngre, F-6 och en äldre enhet, 7–9. Skolan består av flera byggnader, med tillhörande stor idrottshall och aula. Vi har närhet till stora grönområden och ishall, som vi kan nyttja för alla åldrar.

Vi är en skola som befinner sig i en spännande utveckling, då en helt ny skola håller på att byggas. Vi fortsätter att sträva efter att vara dalarnas största grundskola och en del i den processen är att vi kommer att utveckla den yngre enheten F-6 till en fyrparallell verksamhet. I detta spännande utvecklingsskede har vi fullt fokus på ökad måluppfyllelse.

Vår personalgrupp, i enheten F-6, kännetecknas av engagemang och delaktighet. Vi har starka arbetslag som är organiserade utifrån olika årskurser med eleven i centrum. Till varje arbetslag finns en arbetslagsledare som tillhör skolans ledningsgrupp. Skolans elevhälsa består av skolledning, socialpedagog, specialpedagog, resurslärare, skolsköterska och kurator. På skolan har vi även ett trygghetsteam som arbetar nära pedagogerna för att säkerställa en positiv och trygg läromiljö. På skolan finns även tre stycken Förstelärare som arbetar med skolutveckling utifrån måluppfyllelse, god arbetsmiljö och trygghet och studiero.

Tillsammans vill vi skapa en fantastisk skola, där alla elever går ut årskurs 9 med positiv självkänsla och en stark framtidstro, - Framtiden börjar på Gylle… och med dig!

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som kurator har du en viktig roll på skolan och i elevhälsoteamet. Du bistår skolan med kompetens inom sociallagstiftning och samhällsresurser samt utför elevhälsoarbete på individ, grupp- och organisationsnivå.
I dina arbetsuppgifter ingår att hålla samtal med elever enskilt eller i grupp, klassarbete samt kontakter med vårdnadshavare. Ett av dina uppdrag är även att vara arbetslagsledare i skolans Trygghetsteam. Du arbetar förebyggande med elever och grupper. Du står även för viss handledning och konsultation av övrig skolpersonal, samt medverkar i utvecklandet av förebyggande handlingsplaner. Du arbetar elevnära och samarbetar med socialtjänst, BUP och andra externa aktörer. I kommunen finns en elevhälsoorganisation där så väl skolpsykologer som skolläkare och skolsköterskor ingår.

Kompetensutveckling i skolfrågor för kurator är centralt, då en del av tjänsten också innefattar handledning av personal, samt att leda skolans trygghetsteam (TT).
Gylle F-6 har en flexibel organisation för att möta elevernas behov. Skolan arbetar aktivt för att inkludera alla barn. I personalgruppen finns stor kunskap om barns förmågor, olikheter och behov, men vi behöver också en kurator som kan handleda lärare i förekommande fall, arbeta med elevgrupper tillsammans med lärarna, samt i viss mån arbeta direkt med elever och deras vårdnadshavare på rektors uppdrag. Vår grundsyn är att skolan ska anpassas till eleverna för att skapa en optimal skolsituation. Därför ser vi arbete med friskfaktorer som en självklarhet. Elevens naturliga arena är klassrummet och där bör arbetet ske i mesta möjliga mån.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionomutbildad och har erfarenhet från arbete på skola. Ett krav för tjänsten är B-körkort eftersom vi regelbundet har möten på andra skolor eller myndigheter. Du har mycket goda kunskaper i det svenska språket, såväl skriftligt som muntligt. Har du andra språkkunskaper ser vi det som meriterande.

Som kurator är det viktigt att du har god förmåga att strukturera och planera ditt arbete, du tycker om och har lätt för att samarbeta med andra och har respekt för alla människors lika värde. Du har goda handledaregenskaper eftersom det är viktigt i tjänsten att handleda såväl individer, grupper som pedagoger. Du är problem- och lösningsfokuserad och ser möjligheter till förbättringar. Vi ser det även som självklart att du delar och arbetar efter Borlänge kommuns värdegrund.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad anställning mellan 2020-08-12 och 2021-06-27

Ansökan

Referensnummer:   A951866

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.