Vill du jobba inom boendestöd eller HVB/Stödboende i sommar? Sök till oss!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du ha ett roligt och givande sommarjobb? Nu har du chansen att vara med och göra skillnad för våra Borlängebor.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Under sommarmånaderna har många av våra medarbetare semester, vilket gör din roll som sommarvikarie viktig. Vår målsättning är att din tid hos oss blir givande och lärorik, därför får du en introduktion som tar hänsyn till dina behov och tidigare erfarenheter för att känna dig trygg i rollen som sommarvikarie.

Som vikarie hos oss får du friskvårdsbidrag per arbetad månad. Varje arbetad månad ger 133 kronor (1/12) och utbetalas efterföljande månad. Friskvårdsbidraget kan nyttjas under pågående anställning.

Vi håller intervjuer löpande och hoppas att du ansöker redan idag!

Arbetsuppgifter

I Borlänge kommuns socialpsykiatri finns både boenden och boendestödsteam. Som boendestödjare inom socialpsykiatrin arbetar du med vuxna som har psykiska funktionshinder som omfattas SoL (socialtjänstlagen). På våra boenden bor personer med behov av stöd dygnet runt. Boendestödsteamen utför insatser i hemmet eller på annan plats beroende på individens situation.

Som boendehandledare/behandlingsassistent på Stödboende eller HVB inom enheten för sociala insatser kommer du att arbeta med ungdomar och vuxna från 16 år och uppåt som omfattas av SoL.

Vad innebär arbetet?
- Motivations- och aktiveringsstöd
- Stöd i att strukturera vardagen och hitta rutiner
- Stöd i att bryta isolering och delta i samhällslivet

Du är ett socialt och pedagogiskt stöd i individens hem och närmiljö. Du motiverar den enskilde att bli så självständig som möjligt. Stödet bygger på delaktighet och utformas individuellt.

Du ingår i en arbetsgrupp och arbetstiden är förlagd såväl dag, kväll och helg. Natt och dygnsarbete förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eller påbörjat en pedagogisk utbildning, socialpedagog, behandlingsassistent, omvårdnadsutbildning gärna med inriktning psykiatri, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren anser vara likvärdig.

Du har avklarad svenska på gymnasial nivå då en stor del av arbetet innefattar kommunikation med brukare, anhöriga och kollegor både i tal och i skrift. Du kan skriftligt dokumentera det som verksamheten kräver. Du ska ha fyllt 18 år och inneha B-körkort. Innan anställningen påbörjats ska du lämna in ett utdrag ur polisens belastningsregister. Vidare är det viktigt att du kan arbeta med både manliga och kvinnliga arbetskamrater och brukare.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper såsom att du är pedagogisk, ansvarsfull, flexibel, kan arbeta självständigt och i grupp, målinriktad, lyhörd samt att du har ett empatiskt förhållningssätt.

För den som erbjuds anställning krävs utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Vi vill därför att du medtar utdraget om du blir kallad till anställningsintervju. Ansök om utdrag redan idag då det kan ta flera veckor. Du ansöker om utdraget via länken: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/hvb-hem/

Intervjuer sker löpande och tjänsterna kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut, ansök därför redan idag! Vi ser fram emot att läsa just din ansökan.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A1264236

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Schema.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.