jobb just nu!

Enhetschef för sjuksköterskor

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Som ledare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Ditt ledarskap präglas av mod, tydlighet och nyfikenhet. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens ca 39 000 invånare.

I kommunens verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Omsorgsförvaltningen med ca 1275 anställda är organiserad i tre verksamhetsområden som omfattar omsorg om äldre och om funktionsnedsatta; ordinärt boende, särskilt boende och specialenheter. Utöver detta finns handläggarenheten samt stödfunktioner så som ekonomer, HR, m fl.

Inom Omsorgsförvaltningen finns en ledningsgrupp som har till ansvar att arbeta strategiskt och ta beslut om verksamhetens inriktning, arbeta med uppsatta mål och strukturer för verksamheten, uppföljning och utvärdering av mål, förändringsbehov, omvärldsbevakning mm.

En enhetschef inom specialenheter går nu vidare mot nya utmaningar inom förvaltningen - vill du bli hennes efterträdare?

PERSONALFÖRMÅNER
Sandvikens kommun erbjuder flertalet personalförmåner såsom semesterväxling och årsarbetstid inom vissa verksamheter. Du kan utöva friskvård till subventionerat pris, delta i hälsofrämjande aktiviteter som gör att vi mår bra till kropp och själ. Vi har en aktiv personal- och fritidsförening som vi är mycket stolta över.

Som ny ledare har du förmånen att få gå vårt uppskattade interna ledarprogram. Vår ledstjärna är det situationsanpassade personliga ledarskapet med ett coachande och hälsofrämjande förhållningssätt. Tillsammans arbetar vi för ett långsiktigt hållbart arbetsliv där alla får möjlighet att utvecklas både professionellt och personligt.

Arbetsuppgifter

Omsorgsförvaltningens legitimerade personal är idag organiserad inom Rehabenheten (arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster), Hemsjukvården respektive Sjuksköterskeenheten. Verksamheten står inför utmaningen att möta det framtida ökade behovet, där allt fler är i behov av insatser och inriktningen går mot en allt med avancerad vård i hemmet. Vi är just nu inne i ett skede där vi kartlägger detta och funderar över vilken organisation som bäst kan möta framtiden. Du blir en viktig del i detta arbete. Totalt finns idag ca 65 sjuksköterskor och för dem två enhetschefer. Vi arbetar teambaserat och är i ständig utveckling med andra befattningar samt har tydliga mål för personalförsörjning.

I rollen som enhetschef har du det övergripande ansvaret för personal, arbetsmiljö, budget och kvalitetsarbete. Du ingår i verksamhetsområdet specialenheter och du hanterar både strategiska och operativa frågor inom din enhet, i ett nära samarbete med övriga enhetschefer inom området. Du stärker och motiverar dina medarbetare i det dagliga arbetet.

Vi erbjuder dig möjligheten till ett mångsidigt och meningsfullt arbete med många spännande och roliga arbetsuppgifter som chef och ledare hos oss.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har sjuksköterskeutbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig, gärna med påbyggnad i ledarskap eller annat område som kan bedömas som relevant för tjänsten. Meriterande är om du har erfarenhet av ledarskap eller annan ledande funktion. Vi ser det som självklart att du är insatt i den lagstiftning som styr verksamheten. Datavana är ett krav samt förmåga att snabbt sätta dig in i och arbeta i administrativa system. Då resor förekommer inom kommunen krävs körkort och tillgång till egen bil i tjänsten.
Som ledare är du tydlig och modig, engagerad och målinriktad. Du är en positiv person som ser möjligheter till att bedriva förbättrings- och utvecklingsarbete med chefskollegor och andra aktörer utifrån ekonomiska förutsättningar och politiska mål. Du kommer att tilldelas ett tydligt mandat och befogenheter att leda verksamheten i nära samarbete med kollegor, chef och stödfunktioner.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Anställningens omfattning

Efter överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   65-19

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.