Skorstensfejare – skorstensfejartekniker

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Hos oss på Höglandets räddningstjänstförbund jobbar vi för en trygg och säker miljö för våra 60 000 medborgare i Vetlanda och Nässjö kommuner. Inom förbundet finns fem funktioner och vi söker nu en skorstensfejartekniker eller skorstensfejare till funktionen myndighet i Nässjö.

Totalt är vi runt 225 medarbetare och vi har brandstationer på elva orter. Vår tid lägger vi i huvudsak på förebyggande arbete. För att minska antalet olyckor och tillbud, utvecklar vi verksamheten hela tiden. Självklart har vi också en operativ verksamhet där vi övar och åker på insatser.

Vi har ett nära samarbete med Sävsjö kommun. Dessutom deltar vi i Räddsam F, som är en samverkan mellan räddningstjänsterna i Jönköpings län, Ydre kommun i Östergötland och SOS alarm.

Arbetsuppgifter

Är du social och serviceinriktad? Hos oss är kontakt med människor en naturlig del av arbetsdagen. Här är du en del av en grupp med trevliga, kunniga och engagerade kollegor. Ni är fem skorstensfejare och fyra skorstensfejartekniker. Du utgår från Nässjö och det är det du i första hand jobbar, men arbete i Vetlanda kan förekomma.

Hos oss har du möjligheten att utvecklas i din yrkesroll. Du är en del av vårt kontinuerliga arbete med att förbättra verksamheten.

Vi vill att du har lätt för att jobba tillsammans med andra, även om du främst arbetar självständigt. Du behöver kunna planera dina arbetsdagar effektivt och trivas med att jobba enskilt.

Som skorstensfejartekniker är dina främsta arbetsuppgifter:
• brandskyddskontroller av eldstäder, rökkanaler och imkanaler

Som skorstensfejare är dina främsta arbetsuppgifter:
• sotning, av eldstäder, rökkanaler och imkanaler

Då arbetet innebär mycket kontakt med andra behöver du ha lätt för att uttrycka dig klart och tydligt i både tal och skrift.

Vi tycker att det är viktigt att du mår bra. Både på och utanför jobbet. Därför har du tillgång till nya och fräscha gym på arbetsplatsen, både på och utanför arbetstid.

Kvalifikationer

• Du är utbildad skorstensfejartekniker eller skorstensfejare.

• B-körkort.

Anställningens omfattning

• Tillträde: Enligt överenskommelse.

• Urval och intervjuer hålls löpande.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1140926/2022

Gör ansökan

Övrigt