jobb just nu!

Barnskötare, Takläggarens förskola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

De kommunala förskolorna i Sandviken skall kännetecknas av en förskola där vi gör varandra bättre!
Vår vision är att bli en av de mest framgångsrika skolkommunerna inom de närmaste fem åren. Ett skolutvecklingsprogram har beslutats av kunskapsnämnden där olika delar skall samverka för att detta skall bli verklighet. Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla i förskolan. Bemötande, likvärdighet, värdegrundsarbete men framförallt delaktiga barn, medarbetare och vårdnadshavare är viktigt för oss. Våra medarbetare har en nyckelroll och är kompetenta och engagerade för att varje barn skall känna trygghet och glädje för ett lustfyllt lärande i förskolan.
Här ska det vara härligt - roligt - spännande att vara!

Inom förskolan finns det goda kompetensutvecklingsmöjligheter för våra medarbetare. Vi har lokala kvalitetsutvecklare med uppdraget att stödja förskolechef med det systematiska kvalitetsarbetet på förskolan. Vi har även lokala lärutbildare som är mentorer för studerande förskollärare på praktik. I Sandvikens kommuns förskolor äter vi fria pedagogiska måltider med våra barn, har friskvård på arbetstid och får ekonomiskt bidrag till arbetskläder.

Vi gör skillnad och bildar framtid!

PERSONALFÖRMÅNER
Sandvikens kommun erbjuder ett flertal personalförmåner. Inom många av våra yrkeskategorier erbjuds semesterväxling och årsarbetstid. Du kan även utöva friskvård till förmånligt pris och delta i hälsofrämjande aktiviteter som gör att vi mår bra till kropp och själ. Pulsen är vår personal- och fritidsförening som vi är mycket stolta över, som erbjuder många aktiviteter och dessutom är en av Sveriges bästa personalföreningar.

Takläggaren är en förskola där vi har många nationaliteter representerade vilket skapar en mångfald som vi är stolta över. Förskolan har 4 avdelningar för åldrarna 1-5 år, fördelade på två avdelningar för de yngre barnen och två för de äldre barnen. Vi har under 2018-2019 statsbidrag för minskade barngrupper, våra grupper är 8-12 barn per grupp beroende på ålder.

Förskolan ligger centralt i Sandviken med den fina Stadsparken som närmaste granne. Vi har närhet både till natur och bibliotek. Förskolan är precis nyrenoverad och byggd för lärande. Vår förskola ska vara en plats där alla känner sig välkomna, trygga och delaktiga. Där barnen aktivt får skapa sin egen kunskap och identitet tillsammans med andra barn och medforskande pedagoger. Vi arbetar aktivt med värdegrundsfrågor på Takläggarens förskola.

På vår förskola Upplever du mångfald och trygghet. Du får tillsammans med barn och vuxna Utforska i lärandesituationer och närmiljö, du Upptäcker barnens förmågor och utvecklingsmöjligheter och vi Uppfinner lösningar tillsammans. Vårt fokus just nu ligger i att arbeta med värdegrunden på förskolan, både för vuxna och för barn.

Vi arbetar också för att hela förskolan ska ha samarbete som ledord, ett samarbete med de som arbetar på förskolan och även de som kommer till Takläggaren för att utföra annat arbete.

Arbetsuppgifter

Vi ser gärna att du som söker är trygg och säker i din barnskötarroll samt har goda ledaregenskaper. Du kommer att arbeta med stora barngrupper som berikats med många olika nationaliteter och dess olika kulturer. Du kommer att medverka med övriga lärare kring planering, barnens utveckling - socialt och kunskapsmässigt. I tjänsten ingår det att med positiv och trygg attityd kunna leda det pedagogiska arbetet framåt helt enligt våra styrdokument.

På Takläggarens förskola vill vi att du som barnskötare har en god förmåga att individrelatera eftersom alla barn har olika behov, förutsättningar och sätt att lära. Varje barn är unik och din uppgift som lärare är att kunna erbjuda verktyg och en stimulerande lärmiljö för var och en. Vi söker dig som har en förmåga att skapa goda relationer till varje barn och deras vårdnadshavare.

- På vår förskola har vi roligt tillsammans! -

Kvalifikationer

• Du har en barnskötarutbildning på lägst gymnasienivå.
• Du har ett positivt förhållningssätt i mötet med människor och visar ett stort engagemang.
• Du har förmågan att utgå ifrån varje barns behov och förutsättningar.
• Du är initiativrik men ändå ödmjuk som person och har lätt att samarbeta med såväl barn, medarbetare och föräldrar/vårdnadshavare.
• Du har erfarenhet i att medverka i pedagogisk dokumentation och användning av Ipad som ett pedagogiskt verktyg i det dagliga arbetet.
• Du är väl förtrogen med förskolans styrdokument.
Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer görs löpande under ansökningstiden.
Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-03-01

Tidsbegränsad till: 2019-09-30

6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   715-19

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.