jobb just nu!

Förskollärare till Fyrklöverns förskola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

På Fyrklöverns förskola lägger vi stort fokus på barns lekstyrka där kommunikation, samspel och uppmärksamhet blir viktiga beståndsdelar för att främja goda relationer och utveckla ett rikt språk. Detta ser vi främjar barns lärande och upplevelse av en trygg och rolig tid på förskolan.

Förskolan består av 6 avdelningar. Barnen är indelade i yngre och äldreavdelningar som ligger intill varandra för att underlätta övergångar och progression i lärandet. Vi arbetar för ett gott samarbete mellan avdelningarna. Varje arbetslag har två timmars gemensam reflektion/planering i veckan och möjlighet till extra reflektionsdagar varje termin. Vi erbjuder även enskild planeringstid och möjlighet till fortbildning genom nätverk.

Vi arbetar utifrån det pedagogiska årshjulet och fångar upp det som är aktuellt i verksamheten. På fredagar arbetar vi med nätverk för fortbildning och kollegialt lärande. Vår förskola har tillgång till två pedagogiska utvecklare. Deras uppdrag är att finnas ute på avdelningarna för att stötta, handleda och inspirera kring det pedagogiska arbetet, lärmiljöer och det systematiska kvalitetsarbetet.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som förskollärare har du ett särskilt ansvar gällande planering, genomförande, uppföljning och utvärdering/utveckling av verksamheten. Du ansvarar för att ni tillsammans i arbetslaget anpassar och utvecklar verksamheten efter barnens intressen och behov där leken är betydande. Vi förväntar oss av dig att du har ett förhållningssätt där du tror på att alla barn vill och kan - och att vårt uppdrag är att förändra verksamheten efter barnens behov. Du arbetar medvetet med att bygga tillitsfulla relationer till barn och vårdnadshavare. Vi söker dig som:

• Brinner för barns språkutveckling och vill vara en del av och utveckla barnens språkliga förmåga.
• Kan väcka barnens nyfikenhet och upptäckarglädje genom en spännande verksamhet
• Arbetar medvetet och systematiskt utifrån barnens behov, nyfikenhet och intresse
• Tycker om utmaningar och har goda ledaregenskaper
• Aktivt medverkar till att utveckla den pedagogiska miljön
• Tillsammans med arbetslaget genomför välplanerade undervisningssituationer och tydlig struktur.

Kvalifikationer

Du ska vara legitimerad förskollärare. Du har mycket goda kunskaper i det svenska språket, såväl skriftligt som muntligt.
Vi ser gärna att du har utbildning i:
• TAKK eller AKK (alternativ kommunikation)
• Annan utbildning kring barns språkutveckling.
• Utbildning i ICDP (vägledande samspel)
• VFU- handledarutbildning

Vi ser det som meriterande om du har kunskap gällande pedagogisk dokumentation för att på bästa sätt kunna leda förskolans kvalitetsarbete. Det är även önskvärt att du har tidigare arbetslivserfarenhet av arbete på förskola samt erfarenhet av arbete med flerspråkiga barn. Även B-körkort ses som meriterande.

Som person söker vi dig som är kreativ, strukturerad och kommunikativ. Du har även goda ledaregenskaper och är professionell och lösningsinriktad.

Anställningens omfattning

Tillträde 20200803 under förutsättning att erforderliga beslut fattas
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A953648

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.