Boendehandledare till HVB

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Borlänge är en ort i ständig utveckling, här händer det mycket både i kommunen som organisation och i Borlänge som ort. Kommunen är Borlänges största arbetsgivare med verksamheter inom många viktiga områden. Våra anställda möter Borlängeborna i livets alla skeden. Vi har dessutom en värdegrund som vi jobbar efter varje dag och som är ledstjärnan i vårt arbete.

Jag finns här för Borlängebon
Jag gillar utmaningar
Jag möter varje människa med öppenhet

Individ- och familjeomsorgen (IFO) är organiserad inom sociala sektorn under Socialnämnden.

Arbetsuppgifter

I Borlänge har vi två HVB hem för behandling av missbruk, beroende och kriminalitet, grunden i behandlingen vilar på 12-stegs filosofi i kombination med KBT. Som boendehandledare hos oss kommer du att tillsammans med dina kollegor stötta, finnas och följa upp det som händer i behandlingen, det innefattar bl.a. att hålla motiverande samtal, vara delaktig i processen tillsammans med klienterna i huset, vara en god förebild, laga mat, dokumentera m.m. Du behöver ha god förmåga att kommunicera med andra människor, vara lösningsfokuserad och ha hjärtat på rätt ställe.

Kvalifikationer

För tjänsten krävs följande;
-Socionom eller liknande högskolekompetens som arbetsgivaren anser vara likvärdig.
-God datorvana
-Mycket god svenska i både tal och skrift.
-B-Körkort.
-Tidigare arbete i liknade miljö och målgrupp

Programmet kriminalitet som livsstil, MI, återfallsprevention och sorgearbete är meriterande för denna tjänst, det är även meriterande om du har längre erfarenhet av arbete på HVB-hem för missbruk.

Som person behöver du ha ett stort engagemang och driv för att få saker uträttade, inte vara rädd för att kliva utanför boxen för att hitta lösningar som gynnar Borlängebon. Vidare behöver du vara ansvarsfull, modig och ha ett gott tålamod!

Ansökan

Referensnummer:   A1081645

Gör ansökan

Anställning

Dg, kväll, natt

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.