Miljöhandläggare med inriktning på tillsyn och prövning av vattenverksamhet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat- och energifrågor, landsbygdsfrågor och krisberedskap.

Länsstyrelsen arbetar strategiskt för en långsiktigt ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar utveckling, ett starkt näringsliv och företagande. För tillgänglighet, trygghet och service för alla och med miljömålen i fokus. Länsstyrelsen ska uppfattas både som professionell och pålitlig, oberoende och trovärdig och samtidigt som en hjälpsam myndighet. Vårt gemensamma fokus ska alltid vara att utgå från dem vi är till för.
Arbetsplatsen har för närvarande 260 medarbetare. Landshövdingen är myndighetens chef.

Miljöutmaningarna är många och förändras ständigt. Vi erbjuder ett omväxlande arbete med många kontakter inom och utanför länet, från det lokala och regionala arbetet till nationell nivå.
Vi söker dig som vill arbeta i en spännande och utvecklande miljö!

Arbetsuppgifter

På Miljöenheten arbetar vi med tillsyn och prövning inom miljöbalkens område av allt från stora industrianläggningar till mindre vattenverksamheter. Enheten präglas av framåtanda och vi har engagerade medarbetare med breda, djupa och varierade kompetenser. Arbetsmiljön är kreativ och utvecklande och alla har en stor del eget ansvar. Vi arbetar digitalt och erbjuder medarbetarförmåner som bland annat flexibel arbetstid, distansarbete, semesterväxling och friskvårdsbidrag.

Vi söker nu en handläggare till arbetsgruppen som arbetar med tillsyn och prövning av vattenverksamhet.
Arbetet kan omfatta handläggning av anmälningspliktig vattenverksamhet, tillsynsärenden, samråd inför tillståndsprövning och yttranden till domstol. Ärendena kan handla t. ex. våtmarker, broar, muddring, dammar och vattenkraftverk. Uppgifterna innefattar många kontaktytor med enskilda, företag, kommuner och andra myndigheter. Utformningen av din tjänst kommer att påverkas av din kompetens och erfarenhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och goda kunskaper i miljölagstiftningen. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och kompetens när vi tillsätter tjänsten.

• Du bör ha erfarenhet av att arbeta med tillsyn och/eller prövning kopplat till miljöbalken inom privat eller offentlig sektor
• Erfarenhet av arbete med vattenverksamhet är meriterande
• Du ska vara resultatinriktad, ha god analytisk förmåga och vara bra på att arbeta självständigt. Det är också viktigt att du har god samarbetsförmåga.
• Du ska ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift, då externa kontakter och att skriva beslut är en viktig del av arbetet
• B-körkort krävs då fältbesök ingår i tjänsten

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Provanställning kan komma att tillämpas.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   112-4266-2021

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet som är fri från all diskriminering.
Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.
Observera att en tjänsteansökning är en inkommen handling och kan därmed inte behandlas konfidentiellt.
Ange ditt löneanspråk.
så här behandlar vi dina personuppgifter, www.lansstyrelsen.se/dataskydd
Då Länsstyrelsen är både regional krishanterings- och totalförsvarsmyndighet kan du i händelse av samhällskris eller krig få arbeta med andra uppgifter än dem du anställts för inom ramen för myndighetens kris- eller krigsorganisation.